Új gyógyszert hozhat forgalomba az Egis

Vágólapra másolva!
Megkapta az engedélyt a Remsima gyógyszerek forgalmazására az Egis az Európai Bizottságtól - tájékoztatta a BÉT-et a társaság. A kedvező hírre heti csúcsra erősödtek az Egis részvényei.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Remsima gyógyszerek forgalomba hozatali engedélyét, így az Egis megkezdheti a termék értékesítését. A Remsima az első készítmény abban az együttműködési megállapodásban, amit az Egis a koreai partnerével, a Celltrionnal kötött 2010-ben. Az Egis kizárólagos forgalmi jogot szerzett 5 FÁK országban, beleértve Oroszországot, továbbá 12 közép-európai országban társ-kizárólagosságú jogot kapott a készítmények forgalmazására.

Az Európai Bizottság forgalomba hozatali engedélye és a Celltrionnal kötött megállapodás révén az Egis vezetheti be a Remsimat Közép-Kelet-Európában, ezen belül Bulgáriában, Csehországban, Lengyelországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában.

A jóváhagyás mérföldkőaz európai egészségügy számára, a Remsima ugyanis az első biohasonló monoklonális antitest (mAb), amelyet az Európai Bizottság engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség szakvéleménye alapján.

A kedvező hírekre tovább emelkedett az Egis részvényeinek árfolyama, mely egy hetes csúcsára ért fel.

Egis árfolyama

Forrás: Origo
Forrás: Origo