Új fejlesztések a szegedi Szent Gellért Orvoscentrumban

Vágólapra másolva!
110 millió forintot fektet be a Széchenyi Tőkebefektetési Alap a szegedi magán-egészségügyi központba.
Vágólapra másolva!

Hazai és nemzetközi tendenciák azt mutatják, erősödik a kereslet a magán-egészségügyi szolgáltatások iránt, az orvosi centrumok keményen állják is a versenyt. A Széchenyi Tőkealap most 110 millió forinttal járul hozzá a dél-magyarországi Szent Gellért fejlesztéséhez.

Mint az honlapjáról kiderül, a Széchenyi Tőkebefektetési Alap mintegy 14 milliárd forint EU-s támogatás kihelyezése felett rendelkezik. A forráskihelyezés minden esetben a befektetési program legfontosabb üzletpolitikai – foglalkoztatási, növekedési, régiós fejlesztési – céljait szolgálja. Fontos működési feltétele tehát, hogy a hét régióban egyenletesen támogasson magyar vállalkozásokat. A fejlesztéssel a befektetési alap négy évre kisebbségi tulajdonossá válik az egészségügyi központban.

A Szent Gellért, hasonlóan a régió többi magán-egészségügyi intézményéhez, dinamikusan fejlődik, a piac kanyarait biztatóan veszi, stábja fényét nemzetközileg elismert szakemberek emelik, felszerelései korszerűek, infrastruktúrája minőségi: nyolc klimatizált műtővel és teljesen felszerelt szakrendelővel büszkélkedhet. Ezen felül magas színvonalú komplex diagnosztikai eszközparkkal rendelkezik, nyitott MRI készüléke fóbiás és túlsúlyos betegek vizsgálatára szolgál. Itt fontos az aktív közreműködő gyerekek bódítás nélküli vizsgálata. A plasztikai sebészet szintén az alapszolgáltatások körébe tartozik, amely belföldi és külföldi páciensek érdeklődésére egyaránt számíthat. Míg négy évvel ezelőtt a Szent Gellért mindössze járóbeteg-rendelésre szakosodott, mostanra tizenötre fejlődött azon szakterületek száma, amelyeken szolgáltatásait igénybe veheti a fizetőképes kereslet.

„Az egészségügyi szolgáltatások piacán is fontos az üzleti stratégia, a rendszerszerű gondolkodás. A menedzsment szemlélete messzemenőkig meghatározza egy vállalkozás sikerét és jövőképét. A szegedi orvos-centrum jó példa arra, hogy az üzleti alapokra helyezett, megtervezett működés és növekedés a minőségi szolgáltatással karöltve lépcsőzetes bővüléssel is hozhat sikert. Befektetésünkkel bizalmat szavaztunk a menedzsment és az üzleti terv számára, így biztosítva további tőkeforrást a tervezett növekedés megvalósításához, amelynek modellje az egészségügy területén akár országszerte követendő példává is válhat” – emelte ki Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkebefektetési Alap elnök-vezérigazgatója.

A fejlesztést a betegek és az intézményes betegirányítók részéről érkező növekvő igények tették indokolttá. Annak idején az intézmény járóbeteg-szakrendelésekkel nyitott, mai palettáján gasztro-enterológia, traumatológia, reumatológia, kardiológia, pszichiátria, valamint rehabilitációs kezelések szerepelnek, ezzel a régió legjelentősebb magán-egészségügyi szolgáltatójává emelkedett. Az SZTA jelenlegi befektetésével az elkövetkező hónapokban a Szent Gellért mind eszközparkját, mind infrastruktúráját bővítheti majd, egyúttal új szakrendeléseket is elérhetővé tesz páciensei számára.