Tárgyalásokat folytat a Mol az olasz Eni-vel

Vágólapra másolva!
A Bloomberg hírügynökség értesülései szerint a Mol és az Eni tárgyalásokat folytat a Mol mantovai finomítójának olajellátásával kapcsolatban. A mostani szerződés év végén fut ki, emiatt kezdték meg a cégek az egyeztetést. A Mol egyébként ma kezdte meg a tárgyalásokat a horvát kormánnyal az INA-val kapcsolatos nézeteltérések miatt. 
Vágólapra másolva!

Tárgyalásokba kezd a Mol és az olasz olajipari mamut, az Eni - számolt be a Bloomberg hírügynökség. A két társaság azért ült tárgyalóasztalhoz, hogy a Mol az olaszországi Mantovában lévő finomítója számára biztosítsa az olajellátást, ugyanis a jelenleg érvényben lévő szerződés december 31-én jár le.

A Mol mantovai finomítója napi 52 ezer hordónyi olajat tud feldolgozni, amelyet eddig vezetéken keresztül kapott a társaság Velence mellől. A finomító főként nehéz olaj feldolgozására képes és leginkább dízel és bitumen végterméket állít elő, évente 2,6 kilo tonna kapacitárt tud elérni.

A mantovai finomító egyébként nem számít kiemelkedően jónak a Mol portfóliójában, ugyanis a Nelson index szerint csak a horvátországi sisaki finomító rosszabb.

Forrás: Mol jelentés, Investor.hu

Megkezdődtek a tárgyalások az INA-val

A Mol egyébként ma kezdte meg a tárgyalásokat a horvát kormánnyal, amiről helyi lapértesülések szerint a horvát fél elégedetten távozott. A felek megegyeztek a tárgyalások menetéről és módjáról. Havonta fog találkozni a horvát kormányt képviselő Ivan Vrdoljak horvát gazdasági miniszter és a Mol képviselői. Utóbbit a Mol igazgatóságának alelnöke, Csányi Sándor és az INA igazgatósági elnöke, Áldott Zoltán képviselte.

Mol napi grafikon