Sokat spórol, aki a lízinget választja

Vágólapra másolva!
Egyre jobban felpörögnek Amerikában az autólízingek, derült ki az Experian Automotive felméréséből, a halasztott fizetéssel vásárolt autóknak ugyanis már 27,7 százaléka lízing keretében történik. A lízingdíjak pedig már jóval alacsonyabbak a hagyományos hitelek költségeinél, melyek az alacsony kamatszintek miatt hozzájárulnak az amerikai autópiac kiváló teljesítményéhez.
Vágólapra másolva!

Pörögnek a lízingek

Egyre nagyobb méreteket öltenek Amerikában a lízing keretében megvalósuló autóvásárlások, a halasztott fizetéssel történő gépkocsi vásárlásoknak ugyanis már 27,6 százaléka lízing, derült ki az Experian Automotive felméréséből.

Melinda Zabritski, a cég egyik vezetője szerint aligha számít meglepőnek a lízing felfutása, a lízingdíjak ugyanis egyre alacsonyabbak. A második negyedév adatai alapján 408 dollár volt havonta az átlagos lízing díj, míg egy évvel korábban még 416 dollár. A jelenlegi árfolyamok mellett egyébként ez 93 ezer forintot jelent havonta.

Mivel a lízingdíjak egyre alacsonyabbak, ezért a hagyományos hitelekkel szemben is egyre olcsóbbá válik ez a finanszírozási mód, havi szinten átlagosan 50 dollárral olcsóbbak a lízingek. A lakosság pedig értelemszerűen az alacsonyabb finanszírozási megoldásokat keresi, amihez az alacsony szinten lévő Fed alapkamata is hozzájárul.

Veszik, mint a cukrot

A kedvező finanszírozási környezet következtében a lakosság gyorsan visszatalált az autópiacra a 2008 ősze és 2009 tavasza között mutatkozó válság után. A 12 havi gördülő autóeladások száma ugyanis júliusban már a 15 milliós határt is túllépte, kérdéses hogy meddig emelkednek még az eladások.

Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu