Rossz szóvicc, de jó kezdeményezés az Appra magyar!

Vágólapra másolva!
Tulajdonképpen az app-fejlesztés körüli egész iparág összefogott, hogy létrehozzák az Appra magyar! projektet. A cél, hogy megtalálják a legtehetségesebb hazai app-fejlesztőket.
Vágólapra másolva!

A pályázatot eredetileg a Microsoft kezdeményezete, de a kezdeményezés mellé beállt az Apple, az eNET, a Telekom és a Telenor is. Az Appra magyar! hivatalos formában végül az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által indított alkalmazásfejlesztő versenyként került meghirdetésre. Fővédnöke Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős államtitkára.

Az alkalmazásfejlesztő verseny küldetése a hazai digitális tartalomipar legjobbjainak felkutatása mellett a magyar okostelefon-tulajdonosok inspirálása a tudatos alkalmazáshasználatra. A egyedülálló lehetőséget biztosít a hazai appfejlesztők számára, hiszen a legjobb alkalmazások nemcsak a szakmai elit, hanem közvetlenül a végfelhasználók előtt is bemutatkozhatnak.

A nevezési határidő 2013. november 8. A nevezés feltétele, hogy az app valamelyik alkalmazásboltban nyilvánosan hozzáférhető legyen.

Az Appra magyar! pályázatot a következő kategóriákban írták ki:

  • Élet/Mód – minden, ami a mindennapi életünk során hasznos vagy érdekes lehet
  • Közhasznú – gyógyítást, vagy fogyatékkal élők életét, közügyekben való eligazodást, ezzel kapcsolatos ügyintézést, segítő alkalmazások
  • Játék – minden, ami szórakoztató
  • Üzleti – üzleti vagy egyéb munkát segítő alkalmazások. (pl. banking, produktivitás)
  • Oktatás – a gyerekek vagy felnőttek tanulását, szórakozását segítő és támogató alkalmazások.

A beérkezett pályamunkákat 5 fős szakmai zsűri bírálja el, valamint a közönség is szavazhat a legjobb fejlesztésre.

A kategória-győztesek és a közönségdíjat elnyerő applikáció fejlesztői 200 000 forint értékű ösztöndíjprogramban részesülnek, míg a zsűri által legjobbnak ítélt alkalmazást elkészítő csapat két tagja Európa egyik legrangosabb ICT eseményeként számon tartott barcelonai Mobile World Congress-re nyer kiutazási lehetőséget. Továbbá a nyertes alkalmazás fejlesztői részt vehetnek a szakmai támogatók által felajánlott mentori programban, amely oktatással/tréninggel segíti majd munkájukat. A verseny eredményét 2013. december 5-én egy nagyszabású gálán jelentik be.

A verseny pontos feltételei itt olvashatók, a felmerülő kérdéseket pedig az Appra magyar! hivatalos Facebook oldalán tehetik fel az érdeklődők.