Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nőtt a TakarékBank piaci részesedése a kkv-finanszírozásban

Takarékszövetkezet, Takarékbank, illusztráció, bank, pénzintézet, 
A Takarékbank neve és logója, valamint egy plüssméhecske a pénzintézet ideiglenes székházában, a budapesti Margit Házban, a II. kerületi Tölgyfa utcában
Vágólapra másolva!
A kkv-finanszírozásban meglévő 1,6 százalékos piaci részesedését érdemben javította a TakarékBank a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramjának első üteme révén - mondta Tari István, a Takarékbank osztályvezetője.
Vágólapra másolva!

A bank a jegybanki hitelkeretből 3,2 százalékkal részesedett, és már csaknem teljes egészében folyósították is a pénzintézet rendelkezésére álló forrást.

A bank osztályvezetője elmondta: ügyfélszerzésre is felhasználták a hitelprogramot, miután a jegybank által biztosított hitelkeret 60 százalékát új ügyfelek igényelték. A bank főként 300 millió forint feletti éves árbevételű középvállalkozásokat finanszírozott a kedvezményes hitellel, így a pozícióit is elsősorban ebben az ügyfélkörben erősíthette.

A bank korábbi közlése alapján a Takarékszövetkezeti Integráció és a TakarékBank együttesen 83 milliárd forintot kapott az első és második pillérben az MNB kártyaleosztás elvét követő allokációjában. A keretről az integráció központi bankjaként a TakarékBank szerződött az MNB-vel.

Az idei első félévi adatok tükrében a TakarékBank saját kkv-hitelállománya közel 49 milliárd forint, ennek mintegy a fele devizahitel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről