Nemzetközi projektbe szállt be a BKF

Vágólapra másolva!
Az i. e. SMART néven 12 tagú nemzetközi konzorcium által megvalósított projektnek az a célja, hogy lendületet adjon a kreatív iparágakban, a zöld gazdaságban és az infokommunikációs ágazatban működő kis- és középvállalkozásoknak.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola szerepe azért lényeges mindebben, mert a média és az üzleti élet felé terelvén hallgatóit van benne gyakorlata, hogyan érdemes vállalkozói attitűdjüket fejleszteni és támogatni, hogy legyen kedvük és bátorságuk belevágni a vállalkozói életformába.

Az e héten indult tanévben a BKF a projekthez kapcsolódóan előadásokat, kerekasztal-beszélgetést és versenyt szervez majd. Felállítják a BKF SMART Point nevű regionális központot, itt tanácsadásra, mentorálásra, képzésre számíthatnak azok a fiatalok, akiket izgat az említett szektorokban vállalkozás lehetősége. A tanácsadók – a BKF Gazdaságtudományi és Marking Intézeteinek oktatói – jelentős segítséget tudnak nyújtani üzleti tervek készítéséhez, eligazítják a hallgatókat jogi ügyekben, és hangsúlyt helyeznek olyan készségek kialakítására, mint csapatmunka, vállalkozói szellem, kockázatvállalás, kreativitás.

Szintén a projekthez tartozik majd az a verseny januárban, üzleti tervekkel lehet majd pályázni. Az öt győztes munkát kidolgozó hallgatók és hallgatói csoportok később részt vehetnek egy egyhetes nemzetközi workshopon, ahol továbbfejleszthetik és befektetők előtt be is mutathatják a tervüket.

Az BKF SMART Point nyitórendezvénye szeptember 17-én délután lesz az intézményben, majd szeptember 24-étől kedden délutánonként folyamatosan tartanak ügyeletet a kar oktatói és a tanácsadók – írta a BKF.