Pletykák miatt hasalt el a Citi

Vágólapra másolva!
Látványosan megbotlott a Citi árfolyama, miután szárnyra kapott a hír, hogy a bank bevételei látványosan estek ebben a negyedévben.
Vágólapra másolva!

Nagyot esett a Citigroup bevétele a szeptember végén záruló negyedévben, legalábbis ezt állítja a Financial Times olyan forrásokra hivatkozva, akik rálátással bírnak a bank és a legnagyobb befektetők között zajló párbeszédre. Egyes befektetők szerint a következő gyorsjelentésben akár 10 százalékkal is csökkenhet a Citi bevétele, elsősorban a kereskedési szolgáltatások és trading bevételek estek vissza váratlan mértékben.

A Citi rendelkezik ráadásul a legnagyobb kitettséggel a feltörekvő piacok felé a legnagyobb amerikai bankok közül, ezek a piacokon viszont az elmúlt hónapokban intenzív tőkekivonást, jelentős árfolyameséseket és a devizák érezhető gyengülését láthattuk, ami mind belevágott a bank profitjába. Az FT idéz egy vezetőt is, aki szerint sokan arra számítottak, hogy a Fed stimulusának közelgő csökkentése miatt majd megélénkül az aktivitás, de a múlt heti, meglepő lépés ezeket a reményeket is szertefoszlatta.

A Citi 2,6 százalékos esést mutat az amerikai piacon a negatív híresztelések nyomán. A bank október 15-én teszi közzé negyedéves gyorsjelentését, amiből megtudhatjuk, mennyire voltak megalapozottak a sajtó értesülései. A részvény ezzel egyébként továbbra is egy emelkedő háromszögben mozog, így igazi pánikra még nincs ok, ehhez az emelkedő trendvonalat is le kellene törnie a papírnak. Az 50 napos mozgóátlag letörése ezzel együtt negatív jel.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu