150 milliárdot adhat az állam a Mol gáztárolójáért

Vágólapra másolva!
Megállapodott a Mol többségi tulajdonában lévő, stratégiai gáztároló adásvételéléről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kijelölt társaság és a Magyar Szénhidrogén-készletező Szövetség, írja a Népszabadság. Az egyes elemzők által több mint 150 milliárd forintra értékelt egység tényleges vételára nem nyilvános.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által kijelölt társaság és a Magyar Szénhidrogén-készletező Szövetség (MSZKSZ) megállapodott a Mol többségi tulajdonában lévő, stratégiai gáztároló adásvételéről - értesült a Népszabadság. Az egyes elemzők által több mint 150 milliárd forintra értékelt egység tényleges vételára nem nyilvános, a szerződést előreláthatóan szeptember 30-án írhatják alá.

A KBC Securities augusztusi elemzése szerint 121 milliárd forintot érhet az egész gáztározó, ami részvényenként 619 forintot jelent, míg ha 150 milliárd forinttal számolunk, akkor 1 részvényre 767 forint jön ki.

A stratégiai gáztárolót még csaknem 4 éve nyitotta a Mol, ennek üzemeltetését a szintén Mol többségi tulajdonban lévő MMFB Zrt. végzi. Még tavasszal szándéknyilatkozatot írt alá az olajcég, hogy az MMBF-ben lévő részesedését a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő és az MSZKSZ megveszi, de azóta ebben előrelépés nem mutatkozott, írja a Népszabadság.

A Mol árfolyama

Forrás: investor.hu