Megérkezett

Vágólapra másolva!
A találgatások egy része bejött: két kiadásban elérhető a vadonatúj iPhone.
Vágólapra másolva!

Az Apple idei őszi nagy dobása gyakorlatilag 2-in-1. Mintha ráéreztek volna arra, amire a couture márkák évekkel ezelőtt: jól jöhet egy zsebbarát, tömegek számára elérhető streetwear-vonal, mert az a maga rafinált kacskaringóival egyszer csak visszajut az origóhoz és éppen az elit verziót izmosítja tovább. Az iPhone 5S töretlenül folytatja azt, ami 2007-ben elkezdődött. Mint minden új nemzedéket képviselő telefon, ez is erősebb és okosabb, mint az elődei. Hoz rendszerújító elemeket – most többek közt a TouchID-t és az A7-es processzort –, lenyűgöz, hiperdizájnolt, és rettenetesen drága. Az iPhone 5C ezzel szemben 100 dollár alatt marad Amerikában – legalábbis a 16 gigás, kétéves hűségnyilatkozat mellett –, színvilága pedig tulajdonképpen tekinthető önreflektív belső poénnak, mert elég sokan emlékszünk még a kétezres évek elején hódító Blueberry asztali gépek spektrumára. A közösségi médiában persze csendülnek már a Crocs szandálokkal dobálózó poénok. De hát, mint tudjuk, az már csak egy szabadszájú aréna.

Nincs még pontos adat arról, mikortól lesz elérhető Magyarországon. A Magyar Telekom az MTI érdeklődésére azt közölte szerdán, hogy az új készülékeket is forgalmazni fogja, éppúgy, ahogy az iPhone korábbi változatai is megtalálhatók a kínálatában. További részletekről, így a készülékek áráról és a forgalmazás megkezdésének pontos időpontjáról később ad tájékoztatást a Telekom.

Ajánljuk ezt a videót, hátha akad még, aki nem látta. Hófehér háttér, tűpontos közelik, hegyilevegő-tiszta brit akcentus, végül a zárszóra – minden technológia akkor nyújtja a csúcsformáját, amikor észre sem lehet venni – kifehéredés: a márka önprezentálása marad a megbízható megszokott.