Megelőzte a Geohidroterv Kft. a Közgépet Kaposváron

Vágólapra másolva!
Egy, a Környezet és Energia Operatív Program keretében, uniós támogatással megvalósuló projekt kivitelezését és a terv felülvizsgálatát nyerte el a Geohidroterv Kft.
Vágólapra másolva!

A kaposvári önkormányzati terv nyilvános közbeszerzésén a Közgép Zrt. is irányított egy pályázó konzorciumot, ám a cégjegyzékes profilja szerint szennyeződésmentesítéssel és egyéb hulladékkezeléssel foglalkozó Geohidroterv Kft. anyaga összességében előnyösebbnek bizonyult.

Mint azt a hvg cikkében tavalyi olvashattuk, korábban volt már a Geohidroterv a Közgép konzorciumi társa. Hárman a Strabag MML Kft.-vel végezték a Mecsek-Dráva hulladékgazdálkodási program rekultivációját 5 milliárd forintért. Egyben a Geohidroterv végzi minden idők legnagyobb, 24 millió eurós magyarországi környezeti kármentesítését Üröm határában.

A Geohidroterv ajánlata 4,1 milliárd forintról szól, az ár mellett a fenntarthatósági terv minősége volt szempont a tenderen. A nyertes konzorcium tagja a West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft., második helyre szorult az a konzorcium, amelynek az A-Híd Építő Zrt. és a Strabag is tagja.