Megállíthatatlan a magyar tőzsde

Vágólapra másolva!
Sorozatban a hetedik egymást követő napon érhet el emelkedést a magyar tőzsdeindex, a BUX ugyanis nyitás után 0,1 százalékos pluszban jár. Az emelkedésben elsősorban az Egis van az index segítségére, de a Mol és a Richter sem szerepel rosszul. Európában eközben nagyjából hasonló hangulat uralkodik, mint a BÉT-en, hiszen a befektetők már az esti Fed ülés eredményeire várnak, ahol az elmúlt évek meghatározó jelensége, a havi 85 milliárdos eszközvásárlási program 10-15 milliárd dolláros mérsékléséről is dönthetnek.Olvassa el reggeli ázsiai és amerikai piaci összefoglalónkat is: Kivárnak a piacok a meghatározó döntés előtt
Vágólapra másolva!

Nem találja az irányt a magyar tőzsde

80 millió eurós, azaz mintegy 24 milliárd forintos kártérítési pert indítottak az OTP ellen Montenegróban a bank tájékoztatása szerint. Egyelőre még nem tudni, hogy az MTI értesülései szerint fafeldolgozó üzemként tevékenykedő társaság miért indított pert az OTP ellen. A bankpapír árfolyama reggel 0,3 százalékos mínusszal kezdett.

Az NFM által kijelölt társaság és a Magyar Szénhidrogén-készletező Szövetség megállapodott a Mol többségi tulajdonában lévő, stratégiai gáztároló adásvételéről – értesült a Népszabadság. Az egyes elemzők által több mint 150 milliárd forintra értékelt egység tényleges vételára nem nyilvános. Fundamentális elemzőnk korábban 121 milliárd forintra értékelte a gáztárolót. Részvényenként több mint 800 forintot érhet a gáztároló 150 milliárdos vételár mellett.

Ma kezdődnek a tárgyalások az INA ügyében a Mol és a horvát kormány között a HINA hírügynökség értesülései szerint, ami egyébként egybevág a korábbi sajtóinformációkkal. A magyar delegáció vezetője állítólag az OTP vezére, és a egyben a Mol igazgatóságának alelnöke, dr. Csányi Sándor lesz. A Mol felől érkező hírek ellenére az olajipari cég árfolyama stagnálást mutat nyitás után.

A legerősebb magyar részvény az Egis a nagyobb papírok közül, ismét a 22 000 forintos szintet támadja. A Richter és a Magyar Telekom egyelőre szintén a felülteljesítők közé tartozik.

Forrás: Investor.hu

A régiós piacokhoz képest nem szerepel kimagaslóan a BUX, de legalább a pozitív tartományban található valamelyest. A magyar tőzsdeindex így már a hetedik egymást követő napon érhet el emelkedést.

Forrás: Investor.hu

2015-ben 2,3, míg 2016-ban 2,5 százalékos GDP-növekedés várható hazánkban – közölte Varga Mihály egy szocialista kérdésre válaszolva. A nemzetgazdasági miniszter ezen kívül 2,5-3,5 százalékos gazdasági bővüléssel számol a 2017-2022-es évekre.

Magyarország benyújtotta az amerikai értékpapírpiaci felügyeletnek a dollárkötvény-kibocsátási szándékot jelző dokumentumot a Bloomberg értesülései szerint. Ennek értelmében 5 milliárd dollár értékű forrást vonhat be hazánk.

Erősödésnek indult tegnap délután a forint az euróval szemben, az árfolyam a 299 közeli szintekről ugyanis 297 közelébe csökkent. Ráadásul ma reggel is hasonló szinteken mozog az EURHUF.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Investor.hu

Minimális pluszok mutatkoznak

Enyhe pluszokat lehet látni a nyugat-európai tőzsdéken a nyitás után, nagyobb mozgás azonban egyelőre nem mutatkozik. Feltehetően nap végéig nem is kezd nagyobb táncba a piac, hiszen a befektetők már az esti Fed ülés eredményeire várnak.

Forrás: Investor.hu

Az elemzői konszenzusnak megfelelő első félévet zárt az Inditex. A spanyol ruházati cég 7,66 milliárd eurós árbevételt (várt: 7,67 milliárd euró) és 951 millió eurós nettó profitot (várt: 934 millió eurót) hozott össze az év első hat hónapjában.

150 millió eurót készül Brazíliában befektetni a Volkswagen csoportba tartozó Audi, így az országban gyárthatnak majd A3-as és Q3-as autókat. Az Audi még 2006-ban hagyott fel az A3-as autók gyártásával az országban.