Megállíthatatlan a Facebook

Vágólapra másolva!
32 dollárról 55 dollárra emelte a Citigroup a Facebookra vonatkozó 12 havi célárát. Az elemző, Mark May szerint pedig vételre javasolja a részvényt, holott korábban semleges volt a szakértő. A papír kiválóan teljesít, ugyanis 4 százalékot meghaladó pluszban forog és hamarosan eléri az 50 dolláros lélektani szintet.
Vágólapra másolva!

Kicsattanó erőben van ma a Facebook, a részvény ugyanis 4 százalékos ralit mutatott be a kereskedés elején, amiben nagy szerepe van annak, hogy a Citigroup egy meglehetősen optimista elemzéssel rukkolt elő. A Facebook papírja az 50 dolláros lélektani szint felé araszol erőteljesen.

A Citigroup elemzője 32 dollárról 55 dollárra emelte a 12 havi célárfolyamot és Mark May úgy véli, venni kell a részvényt, holott korábban semleges ajánlása volt a papírról.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az ajánlást azzal indokolja a szakértő, hogy a második negyedévben látott növekedési ütem fenntartható. Több hírdető és facebookos marketing fejlesztő negyedéves alapon 15 százalékos kiadásnövekedésről számolt be. A legfrissebb számok pedig azt mutatják, hogy mobil letöltések, illetve a Facebookból való alkalmazás letöltések növekedést mutatnak.

A Citigroup szerint jelentős árbevétel növekedésre számíthat a Facebook, ha bevezetik a videó hírdetéseket.