Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Tiszteletre méltó pályafutást mondhat magáénak a második számú orosz telekommunikációs cég, a MegaFon. A tavaly őszi tőzsdei bevezetése óta ugyanis 75 százalékos növekedés áll a háta mögött, amivel nemigen tudott versenyre kelni a szektortársak többsége. A történetnek pedig itt még nincs vége, mivel az árfolyam ma új történelmi csúcsot állított fel, ráadásul még egy fontos alakzatból is sikerült kitörnie.
Vágólapra másolva!

Megafon: Újabb csúcsokat kóstolgat

Töretlen emelkedést mutat a novemberben tőzsdére lépő orosz telekomóriás, a MegaFon árfolyama. A londoni parketten forgó GDR-je az év eleje óta már közel 50 százalékot drágult, amivel nem csak hazai versenytársait, az MTS-t és a VimpelComot sikerült jócskán maga mögé utasítania, hanem magát az európai szektort lefedő Bloomberg Europe 500 Telecom Services Indexet is.

A telekompapír jövőbeli növekedését támogathatja, hogy szeptember 17-től tagságot nyert a moszkvai tőzsde legfontosabb indexeibe, az RTS-be és a MICEX-be. A lépés pedig némi extra keresletet támaszthat a MegaFon iránt, ami rendkívül jókor jött, hiszen az árfolyamgrafikon is igen impozáns képet fest.

Forrás: Origo

Történelmi csúcsot állított fel a mai kereskedés során a MegaFon a londoni parketten. Árfolyama ugyanis először lépte át története során a 35 dolláros szintet. Ráadásul a kitörést az MACD egy vételi jelzéssel igazolta vissza.

A telekompapír árfolyama a mai teljesítményének köszönhetően egy emelkedő háromszög alakzatból is kitört, ami szintén pozitívumnak számít. A háromszög 7 dolláros magasságából kiindulva pedig az sem elképzelhetetlen, hogy a MegaFon belekóstol a 40 dollár feletti szintekbe.

Egyelőre azonban még nem tudhatjuk, hogy tartósan megszilárdítja helyét a 34 dollár feletti szinteken az árfolyam, vagy sem. Ha mégis falsnak bizonyulna a mai teljesítmény, akkor könnyen elképzelhető, hogy a háromszög alsó száráig is visszakorrigál az árfolyam. Ennek eleste viszont már komoly negatívum lenne.

A MegaFon GDR napi grafikonja (London)

Forrás: Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről