Még el sem indult, máris késik a Sólyom Airways

Még el sem indult, máris késik a Sólyom Airways
Vágólapra másolva!
Szeptemberben már szinte biztosan nem indul el a légitársaság, de a Napi Gazdasági információi szerint az idei indulásnak is egyre kevesebb az esélye.
Vágólapra másolva!

A lap szerint a hatósági engedélyezési eljárás elhúzódása miatt nem kezdheti meg egyelőre az utasok szállítását a Sólyom Hungarian Airways.

Még el sem indult, máris késik a Sólyom Airways Fotó: Podlovics Gábor

Vágó József, a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy bár az első három gép lefestve, útra készen áll egy angliai légi bázison, a Budapestre érkezésük ideje továbbra is bizonytalan. Szerinte az engedélyezéshez szükséges iratokat és dokumentumokat már jó ideje beadták és az illetékeket is befizették, de a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalától eddig semmilyen értesítést nem kaptak arról, hogy mikor kerülhet sor a hatósági átvételre, a lajstromozásra, ezzel együtt pedig a Boeingek Budapestre repülésére.

A cég tájékoztatása szerint a Sólyom hetente egy gépet tudna átvenni és üzembe állítani.

Az idei indulás is kérdéses

A Napi Gazdaság szerint a légitársaság május végén nyújtotta be az első dokumentumot, az érdemi engedélyeztetés azonban csak július közepén kezdődött el. A hatóságnak normál esetben 90 napja van az engedély kiadására, a Sólyom esetében azonban rendre hiánypótlást kell kérnie.

A cég első embere augusztus végén még azt mondta, hogy az első jegyeket már eladták a szeptember közepén induló charterjáratukra.

Eközben a cég pilótáinak és utaskísérőinek képzése itthon és Angliában is folyik, ami arra utal, hogy előbb vagy utóbb mégis beindulhat a cég. Szakértők szerint ugyanakkor egyre kisebb az esély az idei indulásra, az őszi-téli szezon ugyanis kifejezetten kedvezőtlen járatok indítására.