Vágólapra másolva!
Lezártul a Plotinus múlt héten elindított kötvénykibocsátása, ami után a vállalat Prémium kötvényeit a Keler-ben is megkeletkeztették. A kötvényekből jelentős mennyiséget a cég bennfentes szeményei vásároltak fel, a Plotinus alelnöke, és elnöke egyaránt tekintélyes összegeket költött az értékpapírokra.
Vágólapra másolva!

Pénteken sikeresen lezárult a Plotinus kötvénykibocsátása, amivel szeptember 20-án létrejöttek az értékpapírok a Keler-ben is - tájékoztatta a Plotinus a Bét-et. Ahogy korábban is beszámoltunk róla, nagy kereslet mutatkozott a kötvények iránt, a múlt hétfőn megkezdett kibocsátás során szerdáig 514,7 millió forintnyit jegyeztek le a papírokból a maximálisan kibocsatható 500 millió forintnyiból.

A Plotinus ezen túl tájékoztatta a befektetőket, hogy a kibocsátás során jelentős mennyiséget a cég bennfentes személyei jegyeztek le a kötvényekből. Szabó Zoltán, a társaság alelnöke 96 darab kötvényt vásárolt összesen 9,6 millió forintért, míg Zsiday Viktor elnök közvetett tulajdonában álló 2 társaságon keresztül 1094 darab kötvénynek lett a tulajdonosa. Ezen túl a Plotinus Autó Kft. 488 darabot jegyzett le a papírokból.

A tájékoztatóból az is kiderült, hogy 1077 darab sajátrészvényt értékesített a vállalat pénteken, darabonként 2400 forintos átlagáron. A tranzakciók után a Plotinus tulajdonában lévő saját részvények mennyisége 17 661 darab törzsrészvényre csökkent, amellyel a cég összes törzsrészvényének 4,17 százaléka van a Plotinus tulajdonában. Ez a szavazatokra feljogosító részvények 3,92 százalékának felel meg.