Vágólapra másolva!
Jelentős növekedés előtt állhat az ANY Biztonsági Nyomda részvénye, miután első körben sikeresen vitte át az 500 forintos szintet, ami felett egyelőre úgy néz ki, hogy megragadhat az árfolyama. Persze a kockázatokról sem érdemes megfeledkezni, hiszen a Nyomda részvénye nem nevezhető túl likvidnek, ami a technikai elemzés használatát is részben megkérdőjelezheti.
Vágólapra másolva!

Egy igen fontos akadályt lépett át az elmúlt hetekben az ANY Biztonsági Nyomda (korábban: Állami Nyomda) árfolyama az 500 forintos szint személyében. Ez a szint ráadásul egy tavaly nyár óta kirajzolódóban lévő emelkedő háromszög felső szára is volt egyben.

Az emelkedő háromszög magasságából adódóan több mint 100 forintos hegymenet elé nézhet az ANY részvénye. Ugyanakkor érdemes figyelembe venni, hogy a 600 forintos szint is egy markáns ellenállásnak számít a heti grafikon tanulsága szerint. Persze ez még így is mintegy 18 százalékos növekedési lehetőséggel kecsegtet.

Szintén nem célszerű megfeledkezni a 2010 óta tartó csökkenő trendvonalról sem, ami 580 forintnál gördíthet akadályokat az árfolyam elé.

Az ANY Biztonsági Nyomda heti grafikonja

Forrás: Investor.hu

A kitörést követően az ANY árfolyama az elmúlt napokban az 500 forintos szintet tesztelte vissza, ahonnan egyelőre úgy néz ki, hogy el tud rugaszkodni. Tehát a jelenlegi állás szerint egy sikeres kitörés visszateszten vagyunk túl, ami további optimizmusra adhat okot.

Szintén a 600 forintos szint bizonyulhat markáns ellenállásnak a napi grafikon tanulsága szerint, ráadásul ebben az esetben a csökkenő trendvonal is ennek közelében húzódik.

Az ANY Biztonsági Nyomda napi grafikonja

Forrás: Investor.hu

Vitathatatlan, hogy az ANY grafikonján az elmúlt időszakban több pozitív jelzés is kirajzolódott, ugyanakkor mégsem mehetünk el szó nélkül amellett a tény mellett, hogy a részvény koránt sem számít túlságosan likvidnek. Emiatt pedig a technikai elemzés is nehezen alkalmazható az ilyen esetekben, ami némi kockázatot rejt magában.