Késik a Nokia az új készülékekkel

Vágólapra másolva!
Tolódhat a Nokia új készülékeinek, korábbi sajtóértesülések szerinti szeptember végére tervezett bemutatója, írja a Reuters meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A hír abból a szempontból talán nem is meglepő, hogy a Nokia szeptember elején eladta mobil-üzletágát a Microsoftnak, aki emiatt talán már szeretne jobban beleszólni az új készülékek koncepciójába.
Vágólapra másolva!

Csúszik a Nokia új készülékeinek bemutatója, ami talán nem is meglepő azok után, hogy a cég eladta mobil-üzletágát a Microsoftnak szeptember elején.

Mivel az ügylet még nem zárult le, sőt még felügyeleti jóváhagyás is kell hozzá, ezért a tervezett készülékeket még a Nokia dobná piacra. Mivel azonban a mobilok fejlesztésénél már eddig is szoros volt a kapcsolat a Microsoft és a Nokia között, ezért lehet, hogy az amerikai cég jelezte a Nokia felé, hogy az új készülékeknél már jobb lenne, ha teljesen az ő koncepciójuk érvényesülne.

Augusztus második felében ugyanis még arról számolt be a Reuters meg nem nevezett forrásokra hivatkozva, hogy egy szeptember végi New York-i bemutatón jön ki első phabletjével a finn cég. (A phablet szó az angol telefon és táblagép szavak összevonásával született, és az 5 inchesnél nagyobb kijelzővel rendelkező mobilokra szokták használni.) Azóta több techblog is már tényként hozta le, hogy a Nokia kijön egy új, Sirius névre hallgató táblagéppel, valamint egy Lumia 1520 phablettel. A Phone Designer facebook oldalán pedig már számtalan, nem hivatalos kép is elérhető.

Forrás: Phone Designer

Hétfőn a Reutersnek nyilatkozó neve elhallgatását kérő forrás viszont azt közölte, hogy a bemutató több héttel tolódhat, bár új dátumot nem jelölt meg, a Nokiától pedig nem kívánták kommentálni a megjelenteket.

Forrás: Phone Designer

A Microsoft-ügyletet egyébként előreláthatólag csak 2014 első negyedévében zárják le teljesen, így addig még a Nokia könyveiben szerepelnek a készüléküzletág eredménye. Persze külön jelölve, hogy melyek azok a számok, amelyek megszűnő tevékenységhez kapcsolódnak.

A Nokia árfolyama egészen elképesztő teljesítményt mutat mobilszegmensének eladását követően is. A szeptember 3-ai közel 50 százalékos ugrása, akkor nap végére 34 százalékos pluszra „szelídült”, de onnan szinte folyamatosan menetelt felfelé a részvény. Igaz, hogy pénteki nap közben elért 4,93 eurós csúcsáról lefordult az árfolyam, még a keddi kereskedésben is bőven a 4,5 eurós szint felett járt, ami még mindig 50 százalékkal magasabb a szeptember 2-ai zárószintnél.

A Nokia árfolyama (Helsinki)

Forrás: Investor.hu