Kedves jogász urak, cél a gólözön!

hervasztó kamat, befektetés, Marinus van Reymerswaele, holland festő Pénzváltó és felesége című festménye
Roborálhatja a faktorpacot az NHP második köre (Marinus van Reymerswaele: Pénzváltó és felesége)
Vágólapra másolva!
2014. május 23.-június 1. között Magyarországon rendezik meg a Mundiavocat-t, az ügyvéd labdarúgó-világbajnokságot, adja hírül a Puskás Akadémia.
Vágólapra másolva!

Felcsút mellett a mérkőzéseknek többek közt Budaörs, Csákvár, Budafok, Etyek, Bicske, Diósd, és Székesfehérvár pályái adnak helyszínt. Magyarországot a párizsi székhelyű Corporate Sport Organisation választotta ki, korábban kétszer, tíz-tíz év kölönbséggel – 1994, 2004 – lehettünk házigazdái a Mundiavocat-nak. A Felcsúti Akadémia hivatalos szervezőtársa a Budatours utazási iroda. A szervezők negyven országból, három korosztályban mintegy 2000 ügyvéd és jogász részvételére számítanak. A masters elnevezésű kategóriában 35 év, a legendsben 45 év, a classicben a csillagos ég a felső korhatár. Magyarország ügyvédválogatottja a középső korcsoportban tavaly Európa-bajnok lett.

„A magyar ügyvéd válogatott a hetvenes években jött létre, és mindig óriási presztízs volt bekerülni”, olvashatjuk a Puskás Akadémia honlapján dr. Kőszegi Géza szavait. „[...] Az Európa-bajnokság kiváló főpróbája a kétévente megrendezett világeseménynek, az Ügyvéd Világbajnokságnak, ahol 1992 óta veszünk részt. Érdekessége, hogy nem országok, hanem kamarák, kvázi városok indulnak, a mostani Eb-győztes magyar csapat viszont vegyes összetételű volt, elsősorban a budapesti és a pécsi kamara tagjai alkották, egy debreceni kollegával kiegészülve. Világbajnokságon már háromszor is voltunk döntősök, 1994-ben, amikor Tapolcán és környékén rendezték, aztán 2000-ben Marokkóban és 2002-ben Máltán is, de mindannyiszor alulmaradtunk a fináléban.”

A döntő helyszíne a felcsúti Aranycsapat Stadion lesz. A rangos esemény turisztikai vonalon százmillió forintokban mérhető bevételt jelent Magyarországnak.