Idén is lehet pályázni az "Év exportőre" címre

Vágólapra másolva!
Állandó téma, hogy a hazai KKV-szektor nem éppen az erős exporttevékenységéről híres. Ezen szeretne változtatni az Év exportőre elismerés.
Vágólapra másolva!

A pályázatot a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) másodszorra írja ki az idén, azoknak a mikro- kis- és középvállalatoknak, amelyek saját gyártású termékük jelentős részét exportálják.

A díjat különböző kategóriákban egy szakértőkből álló bíráló bizottság ítéli oda. A cél az elismerésen túl az exporttevékenység fontosságának hangsúlyozása, illetve a díjazottak üzleti modelljének megismerése.

A HITA által felállított kategóriák a következők:

Tudatos Exportőr

Azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek valamely hazai termék, szolgáltatás vagy technológia területén, innovatív módon, átgondolt és tervezett piacra lépési stratégia mentén fejtik ki külgazdasági tevékenységüket.

Innovatív Exportőr

Azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek termékük/szolgáltatásuk technológiai fejlesztése által értek el külpiaci sikereket.

Meghatározó Exportőr

Azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek legalább 10 éves exportőri múlttal rendelkeznek és jelentős külpiaci sikereikkel tartósan hozzájárulnak a magyar gazdaság eredményeihez.

Regionális stratéga

Azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozások, akik kitartó és megbízható külgazdasági tevékenységük során hozzájárultak a környező országokkal (Balkán, Visegrádi országok, Ukrajna) való gazdasági kapcsolataink elmélyítéséhez.

Legnagyobb Legkisebb Exportőr

Azon hazai mikrovállalkozások , akik 10 főnél kevesebbet foglakoztatnak és az éves nettó árbevételük legfeljebb 500 millió Ft, valamint exporttevékenységük innovatív jellege példamutató más mikrovállalkozások számára.

Év női exportőre 2013

Azon hazai mikro-, vagy kisvállalkozások, amelyek az elmúlt 1-3 évben kiemelkedő exportsikereket értek el termékük/szolgáltatásuk külpiacra jutási törekvései során. Női vállalkozásnak minősül a pályázat szempontjából az a vállalkozás, amelynek nő a szakmai ügyvezető igazgatója, vagy legalább 50 százalékban a tulajdonosa, vagy a vállalkozás alapítója/társalapítója, vagy a felső vezetés tagja, aki a külpiaci stratégia megalkotásáért/kivitelezéséért felel.

A pályázatra való jelentkezés határideje 2013. október 28. A jelentkezéshez szükséges pályázati adatlap itt érhető el.