Harmadrészben magyar a McDonald's "főztje"

hamburger gourmet meki mcdonalds
Vágólapra másolva!
A McDonald's beszállítóinak listáján jelenleg mintegy 30 Magyarországon bejegyzett vállalkozás szerepel, az étteremlánc éves összes beszerzésének mintegy 35 százaléka magyarországi vállalkozásoktól vásárolt alapanyag és szolgáltatás - közölte a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft.
Vágólapra másolva!

Huszonötéves magyarországi jelenléte alatt a McDonald’s összesen több mint 97 milliárd forint értékben vásárolt magyar alapanyagokat.

A Magyarországon és több európai országban forgalmazott állandó termékekhez magyar termelők szállítják be a csirkehúst, a salátát, a paradicsomot, a friss hagymát, a tojást, a mézet, a joghurtot, és több más alapanyagot is.

A környező országok McDonald's éttermei körülbelül ugyanekkora mennyiségben vásárolnak a magyar beszállítóktól.

A McDonald's 35%-ban magyar beszállítókkal dolgozik.

Az idei Magyar heteken az étteremlánc a Vidékfejlesztési Minisztériummal (VM) egyeztetve 98 éttermével kapcsolódott be az oltalom alatt álló, eredetvédett magyar szürkemarha-húst népszerűsítő kampányba. Az éttermekben már kapható szürkemarha- burger húspogácsája kizárólag magyar szürkemarhából készült - hangsúlyozta a McDonald's Magyarország.

Korábbi tájékoztatása szerint a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. 2012-ben közel 2 százalékkal, 22 milliárd forintra növelte nettó árbevételét, adózott eredménye több mint kétszer ekkora tempóban, 58,2 millió forintra nőtt.

Az európai McDonald's éttermek több mint 72 százalékát önálló, helyi vállalkozók üzemeltetik.