Felújítják a Karcag-Kunmadaras útvonalat

Vágólapra másolva!
Évtizedes problémát orvosol az a milliárdos beruházás, melynek eredményeként jövő nyárig megújul Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legrosszabb állapotú és legforgalmasabb mellékútja Karcag és Kunmadaras között – jelentette be a vidékfejlesztési miniszter hétfőn a munkálatok helyszínén, Berekfürdő határában.
Vágólapra másolva!

Fazekas Sándor hangsúlyozta, hogy az Új Széchenyi Terv keretében uniós támogatást élvező, mintegy 2,7 milliárd forintos fejlesztés Debrecen és Szolnok között az egyetlen Észak-déli közúti „tengely” közlekedését teszi gyorsabbá, kényelmesebbé és biztonságosabbá.

A Karcagot közvetlenül Kunmadarassal összekötő, ám Berekfürdőre és Tiszafüredre is eljutási lehetőséget nyújtó 16,7 kilométeres útszakaszt 2014 júliusáig teljesen megújítják. A munkák zöme azonban várhatóan már ez év végére elkészül – tette hozzá. A projekt része az út karcagi, belterületi részének rendbetétele is.

A miniszter, aki 2010 előtt évtizedekig volt Karcag város polgármestere, emlékeztetett, korábban már született pozitív döntés a megye legrosszabb állapotú, egyben az egyik legforgalmasabb mellékútjaként ismert 3401-es számú út rekonstrukciójának szükségességéről, ám a szocialista kormányzat az erre szánt forrást végül autópálya építésre és más térségek útjainak helyreállítására költötte.

Fazekas Sándor szerint a feladat immár jó kezekben van és várhatóan 2014-ben újabb milliárdos beruházással egy másik, 3 kilométeres mellékút-szakaszt is helyreállítanak Karcag belterületén.