Eurómilliárdokat költ a Lufthansa

Vágólapra másolva!
14 milliárd euróért vásárolt repülőgépeket a Lufthansa, miután a vártnak megfelelően a vezetőség is rábólintott a megrendelésekre. A cég 59 darab Airbus és Boing gépet vesz, ami kicsivel több, mint amit korábban lehetett sejteni. Az új gépek leszállítása viszont csak 2016-ban és 2020-ban kezdődnek meg.
Vágólapra másolva!

14 milliárd euróért 59 darab Airbus és Boeing gépet vesz a Lufthansa, miután ma a társaság igazgatósága elfogadta a korábbi javaslatot. A hír annyiban újdonság, hogy a Reuters korábban arról számolt be, 50 darab új repülőt vehet a társaság 14 milliárd dollárért.

Vagyis 5 milliárd dollárral és 9 darab repülőgéppel többet vesznek, mint amit korábban lehetett sejteni. A német légitársaság 34 Boeing 777-est és 25 Airbus A350-est rendelt, ezek a széles törzsű gépek leginkább hosszabb utazásra alkalmasak. Az Airbusok leszállítása 2016-ban, míg a Boeingeké 2020-ban kezdődhet.

Az új gépek fogyasztása kedvezőbb lesz, ezzel pedig üzemanyagköltségein tud majd spórolni a cég. A cégnél szükség is van a költségcsökkentésekre, hiszen legutóbbi negyedéves jelentése sem sikerült fényesre. A "Score" névre keresztelt költségcsökkentési programjától azt várja a társaság, hogy az 3 év alatt akár 2,71 milliárd euróval is emelheti működési profitját.

Bár a Lufthansa árfolyama több mint 1 százalékkal emelkedik, ebben inkább a jó nemzetközi hangulat játssza a fő szerepet, hiszen a mai bejelentés túl nagy meglepetést nem tartalmazott.

A Lufthansa árfolyama (Xetra)

Forrás: Investor.hu