Veszik a forintot

Vágólapra másolva!
Hiába röpködnek a nyugat-európai piacokon a mínuszok és van rossz hangulat az amerikai és az olasz belpolitikai csatározások miatt, a forint jól teljesít. 298 alatt is forgott az árfolyam az euróval szemben, ráadásul a régiós devizákhoz képest is felülteljesítőnek számít.
Vágólapra másolva!

Nem törődik a hazai fizetőeszköz a rossz nemzetközi hangulattal. Az euró-forint ugyanis egyre jobban távolodik a 300-as szinttől és ma már forgott az árfolyam 298 alatt is.

EURHUF napon belüli grafikon Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A főbb devizákkal szemben azonban komolyabb iránymutatásra nem képes a forint, a dollár ellenében 221 körül, míg a svájci frankkal szemben 244 körül mozog az árfolyam.

Pedig lenne oka a forintnak a gyengélkedésre. A nemzetközi piacokon nincs túl jó hangulat. A befektetők aggódnak az olasz kormányválság miatt, illetve az amerikai költségvetéssel kapcsolatos problémák miatt. A régiós tőzsdék között a BUX az élmezőnyben van, szinte a pénteki záróáránál jár, a többi piacon viszont 0,5-1 százalék körüli mínuszok sem ritkák.

Létezik-e kockázat nélküli tőzsdézés?
A tőzsdézés bizony kockázatos műfaj, kár is lenne az ellenkezőjét elhitetni magunkkal. A kockázat azonban nem egyenlő a kontrollálhatatlan veszéllyel, a sikeres tőzsdéző pontosan átlátja és a megfelelő módszerekkel határok közé szorítja a kockázatait. Hogy hogyan lehet a kockázatokat minimalizálni, és milyen eszközöket használnak a profi tőzsdézők a hosszú távú sikeresség megőrzéséhez, soron következő webináriumunkon kiderül.

Időpont: 2013. október 3. csütörtök, 17:30. További információk itt >>

A forint is erősnek számít a régiós versenytársakhoz képest, hiszen az euró ellenében a hazai fizetőeszköz tudott eddig a legtöbbet erősödni.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu