20 millióért adott el OTP-t a bennfentes

Vágólapra másolva!
Több mint 20 százalékát adta el saját OTP részvényeinek Michnai András, a pénzintézet felülgyelő bizottsági tagja. Ugyanakkor a 4649 eladott részvény mellett tegnap 3649 darabot is vásárolt a vezető a javadalmazási politika keretein belül, így nettósítva csak 1000 részvénnyel, 15 ezer darabra csökkent Michnai András részvényállománya
Vágólapra másolva!

4649 OTP részvényt adott el a bank felülgyelő bizottsági tagja, Michnai András. A vezető tisztségviselő részvényenként 4262 forintot kapott a csomagért, így közel 20 millió forintot kapott a papírokért. A tranzakziót követően Michnai tulajdonában 15 ezer darab OTP részvény maradt.

Michnai András ugyanakkor az OTP javadalmazási politikája keretében tegnap 3649 darab részvény vásárolt, melyhez így vélhetően a valós piaci ár alatt jutott hozzá a bennfentes. A két tranzakció eredményeként 1000 darab OTP papírral csökkent Michnai András részvényállománya.

A bank a javadalmazási politikája részeként teszi azt lehetővé az arra érdemes vezetőknek, hogy kedvezményes áron vásárolhassanak részvényeket. A kedvezmény maximális összege 2000 forint lehet részvényenként a teljesítmény értékelésének időpontjában, de a lehíváskor sem tehet szert az arra jogosult papíronként 4000 forintnál magasabb jövedelemre.

Az OTP árfolyama

Forrás: Investor.hu