Csak kullogunk az európaiak után

Vágólapra másolva!
Lemaradónak számít a magyar tőzsde a mai kereskedésben, ahol bár kiváló a hangulat a nemzetközi piacokon, egyelőre alig 0,2 százalékos pluszra képes a BUX. A forint jól tartja magát, kisebb-nagyobb ingadozások után a 295-ös szint közelében áll az euróval szemben, ám az elmúlt napokban látott erősödést már nem tudja tovább fokozni. Közben a régiós piacok közül a lengyel tűni kigazán erősnek ,valamelyest korrigálva az elmúlt hetek negatív fejleményei okozta gyengélkedést. Nyugat-Európában pedig nagyjából az összes tőzsde jól szerepel, a DAX már a 8750 pontot ostromolja, és újabb történelmi csúcson zárhat az index. Amerikában is vélhetőhen folytatódik a rali, 0,4 százalékos pluszokat mutatnak a határidős indexek.
Vágólapra másolva!

Elfogyott a lendület

Folyamatosan veszít a pluszokból a BUX index a mai kereskedésben, hiába nyitott 1,5 százalékos pluszban, jelenleg már csak 0,2 százalékos erősödésre képes az index. Ezzel pedig a cseh és osztrák piacokkal vagyunk egyszinten, miközben a lengyel WIG20 még mindig 1,9 százalékos erősödésben található.

Forrás: Origo

Főleg a Richter húzza le a magyar piacot, mivel 0,4 százalékos mínuszban található. Igaz ugyanakkor, hogy valamelyest az összes nagyobb részvény csökkenést mutat napon belül, akik közül a legjobban egyelőre a 0,9 százalékos pluszt elérő OTP szerepel.

Forrás: Origo

Legkorábban október közepén bocsáthat ki dollárkötvény Magyarország, mivel a kibocsátással kapcsolatos, hétfőn megkezdett adminisztrációs folyamat legalább egy hónapot vesz igénybe. Ezt Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese közölte - számolt be a HVG. Borbély optimista, és bízik benne, hogy ezalatt az idő alatt sikerül lezárni az engedélyeztetést az amerikai értékpapír-felügyelettel.

Nem alakult ma túl jól a 3 és 5 éves kötvényaukció. Bár a Fed tegnap döntése eredményeként alaposan csökkentek az átlaghozamok az előző aukció óta, a másodpiaci hozamokhoz képest kisebb emelkedés látható. Ennek hátterében az áll, hogy a tegnap esti másodpiaci hozamok jóval nagyobb esést mutattak, mint a régiós államok kötvényhozamai, így egyfajta korrekció látható.

Forrás: Origo

A forint árfolyama kisebb-nagyobb ingadozásokat mutat az euróval szemben, de összességében továbbra is a 295-ös szint közelében alakul.

Az EURHUF árfolyama

Forrás: Origo

Európában maradt a jó hangulat

Európában továbbra is kiváló a hangulat, a DAX 1,2 százalékkal erősödik, míg az angol FTSE100 már 1,4 százalékos pluszban jár.

Forrás: Origo

5 százalékos mínuszban vágott bele a mai, meglehetősen optimista kereskedésbe a Gulf Keystone. A Mol kurdisztáni partnere 26,4 millió dolláros veszteséget ért el az év első hat hónapjában a tavalyi 31,4 millió dolláros bukó után.

14 milliárd euróért 59 darab Airbus és Boeing gépet vesz a Lufthansa, miután ma a társaság igazgatósága elfogadta a korábbi javaslatot. A hír annyiban újdonság, hogy a Reuters korábban arról számolt be, 50 darab új repülőt vehet a társaság 14 milliárd dollárért.