Coloradóban már reklámozni is lehet a marihuánát

Vágólapra másolva!
Colorado állam, ahol tavaly legalizálták a marihuána fogyasztását és birtoklását, az első USA-állam, amely a marihuánaárusításra vonatkozó jogszabályokat fogadott el. Ezek szabályozzák, hogy mely médiumok reklámozhatnak füvet, valamint hogy milyen körülmények között történhet az árusítása.
Vágólapra másolva!

Colorado állam kormányzata az Egyesült Államokban elsőként léptetett életbe tavaly az állam területén teljesen legalizált marihuánaárusításra és -reklámozásra vonatkozó jogszabályokat. Ezek reklámozhatóvá teszik a füvet, olyan megkötéssel, hogy csak olyan médiumben jelenhet meg marihuánareklám, amely megbízhatóan bizonyítani tudja, hogy közönségének csak maximum 30 százaléka 21 év alatti, azaz fiatalkorú.

Ennek legjobban az egyébként haldokló nyomtatott sajtó örül, mivel esetükben számos kutatás bizonyítja, hogy olvasótáboruk nemcsak egyre szűkül, de öregszik is. A tévéadók és a rádiók kevésbé számíthatnak a marihuánahirdetésekből származó bevételekre. A kormányzat emellett azt is megtiltotta, hogy taxikon, szórólapokon vagy hirdetőtáblákon reklámozzák a marihuánát.

A szabályozás másik része arra vonatkozik, hogyan árulható a marihuána. Ezek között például szigorú leltározási és biztonsági követelmények vannak, valamint a csomagolásra vonatkozó előírások. Utóbbiak szerint a marihuánakonténereken fel kell tüntetni minden növényvédő és gombaölő vegyi anyag nevét, amit a kender termesztése során felhasználtak, a csomagoláson pedig egészségügyi figyelmeztetéseknek kell lenniük.