Biatorbágyon bővít a Huawei-Magyarország

Vágólapra másolva!
Közel 30 ezer négyzetméteres, havonta 3 ezer kamiont indító logisztikai központot létesít Biatorbágyon a Huawei Technologies Hungary. A cég 2015-ig valamennyi európai piacra szánt termékét a magyarországi üzemeiben állítja elő.
Vágólapra másolva!

A kínai távközlési cég, a Huawei a logisztikai központ létesítése mellett termelését is növeli Magyarországon.

Ennek keretében az eddigi, jórészt vezeték nélküli távközlési hálózatokhoz szükséges berendezéseken kívül, szinte valamennyi, a Huawei portfóliójában szereplő - vezetékes, mobil, optikai, adatforgalmi és egyéb más - távközlési berendezés összeszerelése 2015-ig megindul Magyarországon.

Az innen jelenleg kiszolgált 40 ország száma is 55-re nő a vállalat tervei szerint.A termelésbővítés keretében a Huawei által közvetlenül és közvetve foglalkoztatottak száma a jelenlegi másfél ezernek duplájára, 3 ezerre emelkedik.

A vállalat beszállítóként részt vesz az európai uniós előírásoknak megfelelő, 112-es segélyhívó rendszer kiépítésében. A cég továbbá két, nagy távközlési szolgáltató vezetékes, optikai hálózatát is másodpercenként 100 Gbit-os sebességűre fejlesztette.

A mostani beruházás keretében bővítendő biatorbágyi logisztikai központot partnerként az DHL és a Westlog vállalatok üzemeltetik.