Az orosz piacra készül a Zsolnay

A Zsolnay célba veszi az orosz piacot
Vágólapra másolva!
Néhány évvel azután, hogy a bécsi Kohlmarkton, a Hofburg tőszomszédságában bezárták a márkaboltjukat, most Moszkvában tervez üzletet nyitni a Zsolnay.
Vágólapra másolva!

Az orosz piac meghódításának első lépéseként a cég Moszkva központjában nyit üzletet - számolt be Bachar Najari tulajdonos az orosz fővárosban zajlott tárgyalásáról az MTI-nek.

Az oroszországi lehetőségeket két-három hónapja kezdték felkutatni, hiszen a Zsolnaynak fontosak az igényes, gazdag piacok. Ezek között tartják számon az oroszt is, továbbá Kínában, Japánban, valamint az Egyesült Államokban és Angliában is megkezdték a piaci lehetőségek feltárását - mondta a tulajdonos.

A Zsolnay célba veszi az orosz piacot Forrás: Zsolnay

"A Zsolnay cég üzleti filozófiája és stratégiája az elkövetkező évekre az, hogy a világszínvonalú márkák közé kerüljön. Ezért jöttem személyesen, hogy megnézzem, hol fog megjelenni a Zsolnay-termék a moszkvai piacon. Nekem nagyon tetszett, és ahogy mások is elmondták, nem mindennapi lehetőség a Vörös térnél megjelenni a Zsolnayval. A világon bármely cég örülne az ennek" - nyugtázta az orosz fővárosban kedden nyílt kiállításon való részvételt a szíriai származású svájci-magyar üzletember.

Hozzátette, arról tárgyalt moszkvai partnerével, hogy Zsolnay-üzlet nyílik Moszkvában. A jövő hónapra várják oroszországi partnerüket Magyarországra, akkor tervezik elindítani a projektet.

A mintegy 200 embert foglalkoztató Zsolnay többségi tulajdonrészét az idén vásárolta meg Bachar Najari. A manufaktúra évek óta gazdasági nehézségekkel küszködik.