Vágólapra másolva!
A Reuters értesülései szerint az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank megkeresett több befektetési bankot, hogy egy esetleges dollárkötvény-kibocsátáshoz szervezzenek találkozókat. Szeptember 23 és 26 között az USA-ban és Londonban ülhetnek le a befektetőkkel tárgyalni a felek. Mint ismeretes  a szintén állami Eximbank néhány hónappal korábban adott el dollárkötvényeket, mint ahogyan azt az állam megtette. Elképzelhető, hogy a piac felvevőképességét próbálják tesztelni az ügylettel. 
Vágólapra másolva!

Kötvénykibocsátásra készül az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank – számolt be ma a Reuters. A hírügynökség szerint az MFB a Citigroupot, a JP Morgant és a Deutsche Bankot kérte fel, hogy rendezzen találkozót potenciális befektetőkkel.

Az értesülés szerint dollár alapú kötvényt készül eladni az MFB, a találkozókat pedig szeptember 23 és 26 között rendezik Londonban, illetve az USA-ban.

Az MFB kötvénykibocsátása vélhetően jó lesz arra, hogy az állam által tervezett dollárkötvény-aukció előtt a befektetői érdeklődést felmérje, illetve a piaci kondíciókat, amin vélhetően be lehet vonni a forrást.

Mint ismeretes, tavaly decemberben a szintén állami tulajdonban lévő Eximbank 500 millió dollárért adott el ötéves lejáratú kötvényeket, amire 2,2 milliárd dolláros kereslet volt. A kötvényeket végül 5,75 százalékos hozam mellett tudták eladni, pedig 5,85 százalékon tervezték. Az állam pedig februárban adott el 3,25 milliárd dollár értékben dollár alapú állampapírokat, a mostani kibocsátásra pedig októberben kerülhet sor az ÁKK vezérigazgató-helyettese, Borbély László András szerint.