Legyen mindig képben - fejlődési lehetőségek a pénzügyi szakmában (x)

Vágólapra másolva!
Kevesen ismerik még hazánkban az iszlám pénzügyeket, pedig az európai bankszektor számára az egyik legfontosabb és legnagyobb kihívást jelentő szegmens az iszlám bankolásé. A Nemzetközi Bankárképző Központ a trendeket követve egyenesen az iszlám banki világ szívéből hívta meg következő eseményének előadóját.
Vágólapra másolva!

Igazi különlegesség Budapesten

A válság sújtotta pénzügyi világban van egy szegmens, amelyik szinte megállíthatatlanul tör előre a nehéz időkben is: az iszlám bankolás. A jelentőségéhez képest viszont meglehetősen keveset tudunk az iszlám kifejezetten pénzügyekre vonatkozó tradicionális előírásainak – elsősorban a kamatszedés tilalmának - és a modern piaci kihívásoknak egyaránt megfelelő banki termékekről.

Az iszlám banki piac ugrásszerű növekedés előtt áll Európában, az európai vállalatok is egyre nagyobb kedvvel fektetnek be ezen a területen. Itt az egyedülálló alkalom, hogy most itt Magyarországon átlássuk az iszlám partnerek gondolkodásmódját és a kiaknázható üzleti lehetőségeket: a Bankárképző soron következő eseményére éppen ezért egyenesen az Ománi Szultánságból érkezik Mohamed Farzan, az iszlám pénzügyek nemzetközileg elismert szakértője, hogy bevezesse a hallgatóságot az iszlám pénzügyek alapjaiba.

Az előadáson Farzan részletesen bemutatja a hagyományos iszlám banki termékeket és kapcsolatukat az általunk is ismert, konvencionális szolgáltatásokkal és termékekkel, de ugyanígy részletesen áttekinti a válság hatását az iszlám pénzügyekre. További információt itt érhet el a rendezvényről.

Oklevelet is szerezne?

Papír és papír között is van különbség. A Bankárképző többféle pénzügyi képzést is kínál, amelyek a tudás mellett ismert és elismert képesítést nyújtanak. A Bankárképzőnél szerzett diploma minden munkáltató számára biztosítékul szolgál arra, hogy a jelölt valóban érti a szakmát.

Szeretne nemzetközi porodon is érvényesülni befektetés-elemzőként?

A 3 szemeszteres, magyar nyelvű, nemzetközi sztenderdek szerinti CEFA (EFFAS) képzés végén az angol nyelvű, világszerte egységes CIIA (Certified International Investment Analyst) vizsgát is leteheti. A CIIA képesítés nemzetközi útlevelet jelent a pénzügyi szektoron belül. A képzésen gyakorló tőkepiaci szakemberektől és neves egyetemi oktatóktól első kézből ismerheti meg a portfóliókezelés, vagyonkezelés, részvény-, kötvény- és más tőzsdei termékek elemzésének minden csínját-bínját.

Előrelépne a banki ranglétrán?

Számos mai banki vezető és középvezető is a Bankárképző kétéves BADI programját végezte el. A folyamatosan aktualizált képzés mellett ez jelenti a Bankmenedzsment diploma elismertségének kulcsát. A képzés a banki működésre, a hitelezésre, a kockázatkezelésre és vállalatfinanszírozásra fókuszál, gyakorlatorientáltan és a mai kihívásoknak megfelelően.

De ha nem rendelkezik még diplomával, vagy nehezen megy az elhelyezkedés, akkor sem feltétlenül egy általános gazdasági tudást biztosító Bachelor fokozatú diploma a legnyerőbb! A munkaadók kifejezetten a banki szakismeretekkel rendelkezőket részesítik előnyben. A Szakképesített Bankreferens – OKJ-s képzés keretében 1,5 év alatt mindent megtanulhat, ami a bankfióki karrierhez szükséges!

További részleteket a Bankárképző honlapján olvashat: www.bankarkepzo.hu

(x)