Sebességbe kapcsolna a Microsoft?

Vágólapra másolva!
Alan Mulally-t, a Ford vezetőjét csábíthatja el a Microsoft a nemsokára távozó vezérigazgató, Steve Ballmer helyére. Ezt állítják az ügyhöz közel álló források, akik szerint egyre több az árulkodó jel, hogy Mulally maga is hajlik a távozásra, bár eddig minden hivatalos érintett cáfolta a spekulációkat.Forrás: [Ford.com] 
Vágólapra másolva!

Alan Mulally, a Ford jelenlegi vezére lehet a legesélyesebb jelölt a Microsoft élére – írja az Allthingsd.com az ügyhöz közeli forrásokra hivatkozva. Ha igaznak bizonyulnak a találgatások, Mulally az egy éven belül nyugdíjba vonuló Steve Ballmert válthatja a Microsoft élén.

Találgatásokba nem szeretnénk bocsátkozni arról, hogy mekkora valószínűsége van Mulally átigazolásának, a Ford vezére mindenesetre szeptemberben már határozottan kijelentette, hogy esze ágában sincs elhagyni szeretett autógyárát.

Az utóbbi hetekben viszont egyre több árulkodó jel látott napvilágot arról, hogy Mulally esetleg mégis távozhat a Ford éléről. Ebben a hónapban a Ford igazgatósági tanácsa egy szavazással lehetővé tette, hogy Mulally megbízatásának lejárata előtt is könnyen távozzon a cég éléről, ha ez szándékában áll. Ezen túl számos ügyhöz közeli forrás számol be arról, hogy a Ford vezére az utóbbi hetekben már korántsem utasítja el a távozás lehetőségét olyan határozottan, mint ahogy tette azt korábban.

Az amerikai autógyártó jelenlegi vezetője korábban Steve Ballmer közeli tanácsadója és a Boeing vezérigazgatója volt. Mulallyról köztudott, hogy régóta visszavágyódik Seattle-be, ahol több évet töltött gépgyártó vezérigazgatójaként, és ahol jelenleg is fenntartja korábbi házát.

A közelmúltban nem csak Mulally-t boronálták össze a Microsofttal. Amikor a redmondi társaság felvásárolta a Nokiát, elterjedt a pletyka, hogy a finn mobilgyártó vezérigazgatója, Stephen Elop is csatlakozik a Microsofthoz. A források szerint Elop továbbra is az egyik legesélyesebb jelölt a Microsoft élére, azonban az utóbbi hetekben Mulally lépett elő az első számú esélyessé, mivel a felvásárlások utáni átszervezések levezénylésében jóval nagyobb tapasztalattal rendelkezik Elopnál.

Rajtuk kívül számos nevet dobtak már ki Ballmer lehetséges utódjaként, többek között Tony Bates-t, a Skype korábbi vezetőjét, és Paul Maritz-ot, a Pivotal vezérigazgatóját is esélyesnek tartják a pozícióra.

A Microsoft és a Ford vezetője nem kívánta kommentálni a mostani értesüléseket, míg a Ford szóvivője kijelentette, hogy nem hajlandóak reagálni az efféle spekulációkra, és a cég élén nem lesz változás Mulally kinevezésének 2014-es lejártáig.