900 milliós bennfentes eladás az OTP-ben

Vágólapra másolva!
Folytatódnak a bennfentes eladások az OTP-ben, tegnap dr. Pongrácz Antal, a bank igazgatóságának alelnöke adott el közel 900 millió forint értéken a bankpapírból. A csomag mérete a napi forgalomhoz képest igen markáns volt, hiszen a parketten megfordult OTP részvények közel negyedét fedte le.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban igencsak beindultak a bennfentes eladások az OTP-ben, Horváth Gábor és Michnai András felügyelő bizottsági tagok után dr. Pongrácz Antalra, a bank igazgatóságának alelnökére került a sor. A vezető tegnap igen jelentős mennyiségű, 200 ezer darabnyi OTP részvénytől vált meg, ami a napi forgalom közel negyedére tehető.

Ráadásul a 4367 forintos átlagárral számolva a pakk értéke mintegy 873 millió forintra tehető. A csomag mérete ezzel jócskán meghaladja a múlt heti két bennfentes tranzakció értékét, ami együttesen nagyjából 63 millió forintra tehető.

A tranzakciót követően dr. Pongrácz Antal OTP kitettsége 14 400 darab OTP részvényre csökkent, ami mintegy 0,01 százalékos tulajdoni hányadnak felel meg.

Az OTP árfolyama

Forrás: Origo