8 milliárd kocsira, 4,5 milliárd tollra

Vágólapra másolva!
Egy kétéves, 8 milliárdos, és egy hároméves, 4,5 milliárdos közbeszerzés kiírásáról döntött a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF). Az elsőt autókra, a másodikat papír-írószerre költik majd.
Vágólapra másolva!

Az ÁSZ szerint a központosított gépkocsi-beszerzések hiánya évi 1,1 milliárd forint többletkiadással jár a költségvetésnek. Ezt kívánják orvosolni a mostani közbeszerzéssel, ami a közfeladatot ellátó intérzmények elöregedett gépkocsiparkjának cseréjére szolgál majd.

A papír-írószer keret a szociális-, közellátó-, oktatási-, valamint környezetvédelmi profilú intézetek számára lesz elérhető. A papír-írószer beszerzésnél a 650 kötelezett és az 1200 önkéntes csatlakozó mintegy 20 százalékos árkedvezménnyel számolhat.

A központosított közbeszerzés lényege, hogy az egyes intézmények napi működéséhez szükséges termékeket, vagy szolgáltatásokat (például mobiltelefonok, szoftverek, üzemanyagok, irodaszerek) egy központi beszerző szervezet összesíti, majd az igényeknek megfelelő keretmegállapodásokat köt a piaci szereplőkkel. Az intézmények a keretmegállapodás alapján, az abban foglalt áron juthatnak hozzá az árukhoz, szolgáltatásokhoz.

A magyar szabályozás a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságot bízza meg a központosított közbeszerzés megszervezésével.