4200 forintot ér az OTP

Vágólapra másolva!
4200 forintra vágta vissza az OTP részvényére számított célárfolyamát a Concorde elemzője 4800 forintról. A lépésben komoly szerepe van a devizahiteles mentőakciónak, amely legrosszabb esetben akár 176 milliárd forintos veszteséget is okozhat a banknak.
Vágólapra másolva!

Továbbra is egyenlő súlyozású ajánlást fogalmaz meg az OTP részvényére a Concorde, ugyanakkor a célár tekintetében már csak 4200 forintra taksálják a bankpapírt a korábbi 4800 forinttal szemben.

Forrás: Origo

A lépés hátterében komoly szerepe van annak, hogy a szakértő mind az idei, mind pedig a jövő évi profitvárakozását jócskán visszavágta. 2013-ra 449, míg 2014-re 502 forintos egy részvényre jutó nyereséget várnak a Concorde-nál, ami a korábbi prognózist 12, illetve 10 százalékkal múlja alul. Az OTP-re az elmúlt időszakban ismét komoly nyomást helyezett a kormány az újabb devizahiteles mentőakció révén, ami az elemzőház szerint a legrosszabb esetben akár 176 milliárd forintos adózás előtti veszteséget is okozhat a banknak.

Az elemző szerint az OTP a növekedési lehetőségek hiányában szenved, ráadásul a kockázati tényezők jelenleg viszevethetik a profitabilitást. Magyarország mellette ebben nagy szerepe van Oroszországnak is, ahol visszaesett a fogyasztási hitelek iránti kereslet, sőt ez a hitelportfólió romlásával párosul.

Csapdában az árfolyam

A célár csökkentése ellenére a bankpapír stagnálást mutat a tegnapi záróárhoz képest. Így azonban továbra sem tudott átlépni a 4300 forintos szinten, azaz augusztus közepe óta a 4100-4300 forintos szintek között húzódó sávban található még mindig az árfolyam. A technikai képet ráadásul tovább rontja a nemrégiben kirajzolódott aranykereszt jelzés is.

Abban az esetben, ha esetleg sikerülne mégiscsak kitörnie, akkor a következő komoly ellenállást a 200 napos mozgóátlag jelenthetné 4540 forint közelében.

Az OTP árfolyama

Forrás: Origo