Támadásba lendülhet a forint

Vágólapra másolva!
Megállt a forint gyengülése a 301-301,5 forintnál található erős ellenállási sáv elérése után, a fenti zóna áttörése esetén azonban jelentősebb gyengülés következhet be. Az árfolyam még a 310 forint feletti tartományokat is elérheti, amire reális lehetőséget látunk jelenleg. 
Vágólapra másolva!

Július közepe óta stabil forintgyengülést láthattunk, betudhatóan az újabb, devizahiteleseket megsegítő tervezetek napvilágra kerülésének. A gyengülési hullámot követően azonban egy egészséges korrekció bontakozott ki, így az árfolyam a 298 forint/eurós szintekig is visszalátogatott.

Technikai szemmel nézve - a szaggatott emelkedő trendvonal és az ellenállási zóna által behatárolt, - több hónapos emelkedő háromszögben mozog az EURHUF árfolyama. A napokban érte el a piros sávval jelzett jelentős ellenállási szintet, amit várható volt, hogy elsőre nem fog átvinni. Vissza is fordult onnan az árfolyam. A következő hetekben azonban ismét támadhatja a forint ezt az ellenállási szintet, mely esetben már ennek az áttörése következhet be.

A mostani korrekció következtében az euró akár 296 Ft-ig is gyengülhet, ennél nagyobb mértékű elmozdulás azonban az ellenállási zóna áttörésének a valószínűségét jelentősen csökkenti.

Alapforgatókönyvünk szerint a forint árfolyama továbbra is az emelkedő háromszögben mozoghat az előttünk álló napokban, jelentősebb elmozdulásra a háromszögből való kilépés esetén kerülhetne sor. Jelenleg a forint gyengülésének van nagyobb valószínűsége.

A forint/euró árfolyam