Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Olcsó amerikai bankokat vegyenek!

Vágólapra másolva!
Érdemes most bevásárolni az amerikai bankpapírokból, amíg azok olcsóak, legalábbis egy befektetők által figyelt amerikai elemző Dick Bove szerint. Bove úgy gondolja, hogy például a Citigroup vagy a Bak of America árfolyama meg is duplázódhat, bár hogy milyen időtávon következhet ez be az kérdéses.
Vágólapra másolva!

"Nagyon agresszíven" érdemes vásárolni az amerikai bankpapírokat, mert azok "nagyon-nagyon olcsóak" legalábbis egy szorosan követett banki elemző, Dick Bove szerint. A hosszú távú értékeltségeket tekintve szerinte néhány nagy név, mint a Citigroup vagy a Bank of America akár duplázhatja is az árfolyamát, nyilatkozta a Rafferty Capital elnökhelyettese a CNBC-nek.

Az eddigi nehéz körülményeknek ugyanis lassan vége a szektorban, amit a nagy pénzintézetek második negyedéves gyorsjelentésükkel is alátámasztottak, hiszen azokban szép profitnövekedésről számoltak be. Bove több tényező miatt is optimista az iparággal kapcsolatban. A szektor 2013-ban akár rekord nyereséget is elérhet, emellett alacsonya a hitel/betét arány, valamint kevesebb rossz hitel terheli a mérlegeket, ráadásul a hitel/veszteség arány is mérséklődik. Az egyedüli veszély szerinte az, ha a gazdaság hosszú távon is gyenge marad.

Bove azon a véleményen van, hogy egy bankrészvénynek normális időkben körülbelül kétszeres P/BV rátával sem nehéz forogni, jelenleg azonban ettől messze elmaradnak a pénzintézetek, és valószínű, hogy ilyen diszkonttal nem sokáig lehet majd megvenni a papírokat.

Forrás: investor.hu

A Bank of America és a Citigroup esetében akár a 100 százalékos emelkedés sem kizárt habár, hogy milyen időtávon az meglehetősen kérdéses. Lehet, hogy nem a következő 1-1,5 évben fog ez bekövetkezni, de hosszú távon lehet rá számítani. Az, hogy Bove választásai nem légből kapottak a lenti relatív ábra is mutatja, hiszen az említett két papír jóval nagyobbat esett, mint például a JP Morgan, vagy a Goldman Sachs, ilyen mélységekből pedig könnyebb a felemelkedés is, ha van mögötte fundamentális katalizátor.

A Citigroup esetében például sikeresen zajlanak az átszervezések és a költségcsökkentések, ami a jó negyedéves eredméynekből is kitűnik. De a Bank of America is nagyot szorított a nadrágszíján, hiszen a 2011-ben kezdett megszorításoktól évi 8 milliárd dolláros megtakarítást várnak.

Forrás: investor.hu

Korábban az Investor.hu hasábjain mi is beszámoltunk az amerikai bankok kiváló eredményeiről. A Morgan Stanley, a JP Morgan, a Citigroup, a Bank of America, a Goldman Sachs és a Wells Fargo is remek számokat közölt a második negyedévre vonatkozólag.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről