Vágólapra másolva!
Bár a tőzsdei, vállalati híreket olvasva az embernek rendszerint nem jut eszébe nevetni, ahogy mindenben, ebben a műfajban is vannak üdítő kivételek. Legutóbb az amerikai médiaóriás AOL vezetője csalt könnyeket a szemünkre: Tim Armstrong telefonkonferenciát tartott a dolgozóknak, hogy eloszlassa a nagyszabású leépítések miatti félelmeket, miközben egyenes adásban rúgta ki az őt fotózó kollégáját.
Vágólapra másolva!

Armstrong egy telefonkonferencián próbálta elhessegetni a nagyszabású leépítések miatti félelmeket, miközben az őt fotózó kollégát élő adásban rúgta ki a vállalattól. Megkérte, hogy tegye le a kamerát, majd rögtön ezután közölte vele, hogy ki van rúgva, hagyja el a termet. Kis megszakítás után Armstrong folytatta a mondandóját, mintha mi sem történt volna.

Ha a vonal másik végén hallgattam volna a vezető szavait, ezen a ponton valószínű felhúztam volna a szemöldököm. Nem csak az egyiket, hanem mindkettőt egyszerre. Mivel azonban nem vagyok AOL munkavállaló, a jelenet sokkal inkább volt vicces, mint rémisztő.

Nem tudhatjuk persze, hogy a szerencsétlenül járt Abel Lenz kreatív igazgatónak végül mi lett a sorsa, de hogy az AOL munkavállalók ezután egyáltalán nem érzik majd magukat biztonságban a munkahelyükön, az szinte teljesen biztos.