Vágólapra másolva!
Tizedik alkalommal ítéli oda az EY tanácsadó cég Az év üzletembere díjat Magyarországon, az idén szeptember végéig jelölhetők sikeres magyar vállalkozók a díjra. Az ünnepélyes díjátadót az év végén rendezik meg Budapesten, a magyarországi program győztese pedig részt vehet a verseny nemzetközi döntőjén Monte-Carlóban.
Vágólapra másolva!

Az Év üzletembere díjat az idén tizedik alkalommal ítéli oda az EY az arra érdemesnek tartott vállalkozónak. A programban részt vehet, és jelölhető mindenki, aki megfelel a hét jelentkezési feltételnek. Ezek közé tartozik, hogy az üzletember alapítója, illetve jelentős tulajdoni hányaddal rendelkező tagja egy Magyarországon bejegyzett és legalább két éve működő cégének; valamint a vállalkozás kimagasló teljesítménye a jelölt személyéhez köthető. A jelölési határidő 2013. szeptember 30.

A jelölési szakasz lezárását követően egy független bírálóbizottság választja ki a döntőbe került résztvevőket, illetve a verseny győztesét.

"Az év üzletembere" díjat tavaly Sándor József a Fémalk Zrt. vezérigazgatója vehette át. A Példakép elismerést Lakics László, a Lakics Gépgyártó Kft. ügyvezetője kapta, a Merész újító kategóriában pedig Cserpes István, a Cserpes-Sajtműhely Kft. ügyvezetője nyert. A Jövő ígérete Mészáros Gábor, a chocoMe Kft. tulajdonosa lett.

A Magyarországon tízéves múltra visszatekintő programot 1986-ban, az Egyesült Államokban indította útjára az EY. A díjat ma már több mint félszáz országban ítélik oda évről évre. Az indulás óta világszerte 50 ezer résztvevője volt a kezdeményezésnek.