Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Íme, az elmúlt négy év legnagyobb befektetési tippje

Vágólapra másolva!
Akár 300 százalékos profitot is elérhettek azok a befektetők, akik az elmúlt négy évben csak olyan napokon vásároltak részvényeket, amikor az átlaghoz képest alacsonyabb volt a forgalom. A BeSpoke elemzése ezzel meglehetősen érdekes tényt közölt a négy éve tartó bikapiacról, melynek szereplői leggyakrabban éppen az alacsony forgalom miatt panaszkodnak.
Vágólapra másolva!

Meglepően érdekes tanulmánnyal állt elő a napokban a BeSpoke Investment Group, az elemzőcég ugyanis szinte egyértelmű kapcsolatot fedezett fel a részvénypiaci teljesítmény, valamint annak forgalma között. A kapcsolat pedig ellentétes irányú, minél nagyobb a forgalom a tőzsdén annál kisebb teljesítményre képesek az árfolyamok, és minél kisebb értékben forog a tőke a piacon, annál magasabbra szárnyalnak a vállalatok papírjai.

A BeSpoke a 2009 márciusában kezdődő bikapiac óta vizsgálta az S&P 500 alakulását, és két csoportra bontotta a napokat. Az első csoportba azok a kereskedési napok tartoztak, amikor az elmúlt 50 nap átlaga felett alakult a forgalom, értelemszerűen a másodikba pedig azok, amikor ettől alacsonyabb piaci aktivitás mutatkozott.

Ha csak olyan napokon fektettünk volna be, amikor átlag alatti volt a forgalom, akkor közel 300 százalékos profitot érhettünk volna el, ami még az igen tekintélyes, tényleges 150 százalékos teljesítménynél is sokkal jobb. Ezzel szemben, ha a mozgalmas napokat választottuk volna befektetéseik időpontjául, akkor 37 százalékkal kevesebb pénzünk maradt volna négy év után.

Forrás: Investor.hu

Ami talán a legérdekesebb, hogy a legtöbben éppen amiatt panaszkodnak, hogy a több éves tőzsdei bikapiacon meglehetősen alacsony a forgalom. Az ábrából viszont világosan látszik, hogy ennek ellenére éppen ezeken a napokon teljesít jól az S&P 500 index, végső soron pedig a befektetők számára feltehetően fontosabb a profit, mint a forgalom.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről