Hamarosan eldőlhet a forint sorsa

Vágólapra másolva!
Még mindig nem törte át a forint/euró árfolyam a 301-es szintjénél található ellenállási zónáját. Ha ez bekövetkezik akár 310 forint feletti euró árfolyammal is szembesülhetünk. A következő napokban eldőlhet, átlépi-e ezt a sávot a magyar deviza, mert ha ez nem következik be, egy kisebb forint erősödés is kibontakozhat, egészen a 294-es szintekig.
Vágólapra másolva!

Múlt heti elemzésünkhöz képest apró, de a forint mozgására hatással lehető változások történtek. Az egyik ilyen változás, hogy - a piros emelkedő trendvonal és az ellenállási zóna által behatárolt - a több hónapos emelkedő háromszögben kialakult egy rövidtávú, emelkedő trendvonal.

A másik, hogy negyedszerre is nekiment a forint az ellenállási sávnak, eddig azonban úgy tűnik újból visszapattant. A fenti események azt valószínűsítik, hogy következő héten eldőlhet a forint mozgásának iránya. A rövidtávú emelkedő trendvonal és az ellenállási sáv közé beszorult árfolyam a következő napokban akár nagyobb elmozdulást is mutathat.

Várakozásainkban nincs változás, továbbra is nagyobb esélyt adunk annak, hogy a forint árfolyama áttöri az ellenállási sávot és 310 fölé gyengülhet. De ne feledjük el, hogy a tőzsdén az árfolyamok nem mindig arra mennek, amire a legtöbben számítanak. Ezért, abban az esetben, ha a forint, erősödésbe kezdene és áttörné a rövidtávú emelkedő trendvonalat (298 forint környéke) a 294 forintnál található erős szintek állíthatják meg a mozgását.

EUR/HUF árfolyam

Forrás: investor.hu