Most épp nem támadják a forintot

Vágólapra másolva!
Szépen javul az idő, lehet, hogy mégis lesz tűzijáték Budapesten, és még a forint is erősödik. Ilyen egy jó augusztus 20.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, mégis méltányolja a nemzetközi devizapiac a magyar nemzeti ünnepet, esetleg az esti tűzijáték miatt izgul már a nagyhatalmi karvalytőke, de minden esetre ma egyelőre nem intéznek "összehangolt támadást" a forint ellen. A reggeli, 301 közeli szintekről ismét 300 alá süllyedtek az eurójegyzések, a hétfői gyengülés hatása így teljesen eltűnt a grafikonról. Pedig nem tűnik sokkal támogatóbbnak a nemzetközi környezet, a legfontosabb európai tőzsdék megint lecsorgást mutatnak, az amerikai piacok is épp csak hajszálnyi emelkedéssel indulhatnak, a tegnapi, elég negatívra sikerült nap után.

Ahogy tegnapi gyorselemzésünkben is írtuk, a 300-as lélektani szint az elmúlt hónapok árfolyammozgása nyomán fontos technikai ellenállássá lépett elő, amiről egyelőre úgy tűnik, negyedszerre is le tud fordulni a forint. Olyan nagyon még nem távolodott el az árfolyam ettől a küszöbtől, hogy akár csak rövid távon is kizárhassuk a kitörés lehetőségét. Annál is inkább, mert több tényező is a forint gyengülése felé mutat (elméletileg), de az eddigi kedvező hangulatban a piac ezeket még nem kezdte el beárazni.

Ha mégis megtörténne az áttörés, akkor könnyen 310 közelében találhatja a magát az euró-forint árfolyam, de egy ilyen szép, emelkedett hangulatú napon ne stresszeljük magunkat rémisztő képekkel. Amíg ugyanis nem történik meg az áttörés, akár erősödésbe is foghat a forint. Ez esetben az első igazán lényeges szint 296 környékén található, idáig is elkapaszkodhat az euró-forint árfolyam. Tartósabb erősödő trendről csak ennek letörésekor beszélhetünk.

Az euró-forint árfolyam alakulása az elmúlt 3 hónapban

Forrás: Stooq.com