A Dunaferr elküldi 1500 dolgozóját

Vágólapra másolva!
Augusztus 15-éig megkezdődik a létszámleépítés az ISD Dunaferr Zrt.-nél. A korábbi tulajdonosi terveknek megfelelően a dolgozói létszámot 1500-zal csökkentik.
Vágólapra másolva!

A cég közleménye szerint a bejelentést az ukrán tulajdonosok képviseletében Oleg Mkrtchan, az ISD Korporáció vezérigazgatója, az ISD Dunaferr Zrt. igazgatóságának tagja és Evgeny Potapov, az ISD Korporáció gazdasági vezérigazgató-helyettese tette múlt pénteki dunaújvárosi látogatásuk alkalmával.

A tulajdonosok "költségoptimalizálási program" keretében elküldenek 1500 dolgozót, részben alkalmazottakat, részben pedig kölcsönzött munkaerőt. A vezetés augusztus 15-ig elindítja a szükséges hivatalos eljárást - ismerteti a közlemény.

A Dunaferr tartósan veszteséges, a versenytársaknál rosszabb hatékonysággal dolgozik. Az elmúlt 2 évben kizárólag az anyavállalat finanszírozása miatt tudott fennmaradni, de közben nőttek a tartozásai.

Evgeny Tankhilevich cégvezető egy korábbi szakmai rendezvényen elmondta, hogy a Dunaferr 2008 óta nem nyereséges. Tavaly minden eddiginél magasabbra nőtt a cég termelése, de az euró gyengülése és a magas alapanyagárak miatt 36 millió dollár negatívumot mutatott az adózás előtti eredmény. Az idei első félévben jól teljesített a cégcsoport, közel vannak a tervszámokhoz, de a magas fix költségek csökkentése nélkül ismét veszteséggel zárhatnak.

Június végén az ISD Dunaferr Zrt.-nél 7522 munkavállalót foglalkoztattak, közülük 6837 a saját és 685 a kölcsönzött munkavállaló.