Elfogytak a vevők az amerikai ruhacégnél

Vágólapra másolva!
Egy év alatt 10 százalékkal csökkent a ruhaüzleteiről ismert Abercrombie & Fitch forgalma a második negyedévben, ami miatt jelentős mértékben visszaesett a cég nyeresége is. A társaság és a piac sem számított ekkora mértékű forgalom visszaesésre, ezért a vállalat alaposan elvétette a várakozásokat második negyedéves gyorsjelentésével. A cég ráadásul csökkentett profitvárakozásain, ami után a részvények óriási zuhanásba kezdtek.
Vágólapra másolva!

Csúnyán elvétette a várakozásokat a ruhaüzleteiről ismert Abercrombie & Fitch második negyedéves gyorsjelentésével. A szakértők azt várták, hogy a vállalat 1 milliárd dollárra tudja növelni árbevételét, ehelyett az tovább, 945,7 milliárd dollárra csökkent a negyedév során.

Emiatt pedig profit soron is csalódást okozott a társaság, csupán 11,4 milliárd dolláros nettó nyereséget tudott felmutatni a várt 20,6 milliárd dollár helyett. Ez részvényenként 16 centes profitnak felelt meg.

Forrás: Origo
Forrás: Origo

Az Abercrombie ruházata iránti csökkenő kereslet miatt a legalább egy éve nyitva lévő üzletek forgalma 10 százalékkal esett vissza egy év alatt, ami jóval nagyobb csökkenés volt az előzetesen prognosztizált 2,5 százaléknál.

Így Mike Jeffries vezérigazgató szabadkozni kényszerült a gyorsjelentést követő sajtótájékoztatón, és közölte, a második negyedév jóval nehezebb volt, mint amire számítottak. A vártnál jóval "gyérebb" volt az üzleteik forgalma, és a versenytársakhoz hasonlóan különösen a női ruházati üzletág teljesített messze a várakozásoktól. Jeffries közölte, nem elégedettek az eredményekkel, és minden erejükkel azon fognak dolgozni, hogy javítsanak azokon még az idén.

A menedzsment az év hátralévő részében sem számít fordulatra, emiatt kissé visszafogottabban várják a következő negyedéves eredményeket. Ennek megfelelően május után újra csökkentettek profitvárakozásaikon, mely szerint az egy részvészre jutó nyereség már csak 40 és 45 cent között alakulhat, miközben az elemzők 1,06 dollárra számítanak.

A pocsék eredményekre ütni kezdték a cég részvényeit, melyek már 21 százalékot zuhantak. A papírok amúgy is pocsékul teljesítenek eddig ebben az évben, mivel a mai esésen kívül 2,4 százalékot vesztettek értékükből, miközben a tőzsdéken valóságos száguldás látható idén.

Abercrombie & Fitch árfolyama (NYSE)

Forrás: Origo
Forrás: Origo