Beperelték Soros alapját

Vágólapra másolva!
Tovább bonyolódik a már eddig is igen színes fordulatokkal tarkított Herbalife sztori. A cég összeomlására fogadó Bill Ackman beperelte a Soros György magánvagyonát kezelő alapot, miközben az kivonja összes pénzét, amit Ackman hedge fundjába fektetett. A hedge fund menedzsernek nemcsak emiatt főhet a feje, a másik zászlóshajónak számító befektetése fölött is gyűlnek a fekete fellegek. 
Vágólapra másolva!

Forrás: wirekapitall.comAdott egy táplálékkiegészítőket forgalmazó cég, melynek összeomlására fogadott az egyik híres hedge fund guru. Bill Ackman szerint egy piramisjáték a cég, vagyis eddig rendben is van, hogy 20 millió darab részvényre short pozíciókat vett fel. A fagyi azonban rögtön visszanyalt, amikor Ackman világgá kürtölte lépését.

A nagy ellenfél, Carl Icahn ugyanis azonnal nagy tételekben kezdte vásárolni a részvényt, és az elmúlt hetekben már a Soros György magánvagyonát kezelő hedge fund is beállt a vételi oldalra. A cél, hogy kiüssék a hatalmas short állományt finanszírozó Pershing Square-t, ami érthető módon Ackmannek nem igazán tetszik. A SEC-nél fel is jelentette a Soros Fundot, amiben egyéb sérelmek is vezérelhették Ackmant.

A Herbalife árfolyama (USD)

Az alap ugyanis tavaly év végén elkezdte kivonni 250 millió dollárját a 12 milliárdos vagyonú Pershing Square alapból, melynek folyamata egészen év végéig eltarthat. A döntés oka az volt, hogy a hedge fund nem tudott kielégítő hozamot felmutatni.

Ackamnre bizony rájár a rúd, nemcsak tavaly, hanem idén is sikerült jól mellényúlnia. A Herbalife mellett másik nagy befektetése, a JC Penney is gyászosan teljesített, ráadásul a legfrissebb hírek szerint a vállalat igazgatósága is mintha borsot törne a meggyengült guru orra alá. Ackman szeretné, ha minél előbb megtalálnák az igencsak legyengült vállalat új vezérigazgatóját, már a 17 százalék feletti részesedésének eladásával fenyegeti az igazgatóságot.

A JC Penney árfolyama (USD)