Bennfentes adta a Graphisoft Park részvényeit

Vágólapra másolva!
Közel 30 millió forint összértékben 30 ezer darab Graphisoft részvény adott el ma Gáthy Tibor a társaság igazgatótanácsának tagja 975 forintos átlagáron. Azonban még így is rendelkezik 130 ezer darab részvénnyel, ami 1,2 százalékos tulajdonrészt jelent.
Vágólapra másolva!

30 ezer darab Graphisoft részvény adott el ma Gáthy Tibor a társaság igazgatótanácsának tagja 975 forintos átlagáron, ami közel 30 millió forintos összértéket jelent. A tranzakciót követően viszont még így is rendelkezik 130 ezer darab részvénnyel, ami 1,2 százalékos tulajdonrészt jelent.

A bennfentes eladás azok után érkezett, hogy a cég részvényei csütörtökön igen szép 4 százalékos pluszt szedtek össze, miután kiderült, hogy sikerült peren kívül megállapodnia a cégnek és korábbi bérlőjének, az AMRI Hungary Kutató Fejlesztő Zrt-nek a közöttük folyamatban lévő összes eljárást érintően.

A Park a 4 millió euró feletti követeléseinek csaknem felét megkapja majd, így az idei éves profit 2,2 millió euróval haladhatja meg a társaság korábbi prognózisát. Ez részvényenként 62 forintot jelent, ezért ugrott rögtön a papír egészen 1000 forint fölé, ahonnan ma valamelyest visszább jött, de még így is a lélektani szint közelében mozog.

A Graphisoft Park árfolyama

Forrás: investor.hu