Az európaiak inkább elkerülik a McDonald'sot

Vágólapra másolva!
Hiába szárnyalta túl az elemzők által várt értékesítési adatot júliusban a McDonald's, mégsem tudta a vállalat meggyőzni a befektetőket. A részvény árfolyama 0,7 százalékkal csökkent. Bár a legalább 13 hónapja nyitva lévő üzletek forgalma 0,7 százalékkal növekedett, az európai országokban továbbra is gyengélkedik a társaság, ami komoly aggodalmakat szül a részvényesek körében.
Vágólapra másolva!

Pozitív meglepetéssel szolgált ma a McDonalds a befektetők számára, a legalább 13 hónapja nyitva lévő üzletek forgalma ugyanis 0,7 százalékkal emelkedett júliusban tavaly júliushoz képest, míg az elemzők csak 0,4 százalékos bővülést vártak. Az adat különösen annak függvényében pozitív, hogy a McDonald's csak az előző negyedévben tudott ismét növekvő pályára állni, miután hónapokon keresztül gyenge eladási adatokat publikált.

Forrás: Investor.hu

Az értékesítés főleg az USA-ban volt erős, ahol 1,6 százalékkal tudott növekedni a forgalom júliusban, míg csak csupán 0,3 százalékot prognosztizáltak. A jó teljesítményben a menedzsment szerint főleg a reggeli szendvicsek értékesítése játszotta a főszerepet, de az egyre kedvezőbb munkaerő-piaci adatok, valamint amerikai GDP-adatok is segítik a vállalkozást az egyre jobb teljesítmény elérésében.

Európában és Ázsiában viszont ennek ellentéte látható, itt 1,9 százalékos visszaesés mutatkozik a forgalomban, ami különösen azért probléma a McDonald's számára, mivel az árbevételének 40 százalékát Európában realizálja. Dan Thompson, a cég vezérigazgatója tisztában van a kockázatokkal, hangsúlyozva, az év hátralévő része kihívásokkal teli lesz. A McDonalds's árfolyama a pozitív meglepetés ellenére 0,7 százalékos mínuszban áll, feltehetően az európai piacokkal kapcsolatos borúsabb kilátások miatt.

A McDonald's árfolyama (NYSE)

Forrás: Investor.hu