Az Amazon alapítója megvásárolta a Washington Postot

Vágólapra másolva!
A Watergate-ügyet is közlő Washington Post négy generáció után tulajdonost vált. A Graham család az Amazon.com-ot alapító Jeffrey P. Bezosnak adja el a lapot.
Vágólapra másolva!

Négy generáció után a Graham család eladja a Washington Post című lapot. A vevő az Amazon.com alapítója és vezérigazgatója, Jeffrey P. Bezos - a hírt maga a Washington Post hozta nyilvánosságra oldalán.

Az Amazonnak nincs köze az ügylethez, a cégből meggazdagodó, világ egyik leggazdagabb emberének számító Bezos maga fizet 250 millió dollárt a Washington Post vállalatnak a lapért. Az üzletember egyedüli tulajdonos lesz, miután végbemegy az üzlet - ez két hónapba is telhet. A hírlaptól megváló Washington Post mint cég nevet változtat, de még nem tudják, hogy fogják hívni az új vállalatot.

A Washington Post a főváros legnagyobb lapja, és komoly múltra tekinthet vissza. Újságírói munkájának köszönhetően került nyilvánosságra a Nixon elnök bukásához vezető Watergate-ügy, és a lap írta meg először a Nemzetbiztonsági Ügynökség lehallgatási botrányát májusban.

A Washington Post a múltja ellenére pénzügyileg megroggyant a válságban, nem tudta tartani a lépést az internetes hírportálokkal, amelyek olvasókat és hirdetőket vittek el a laptól. Donald Graham, a Washington Post vezérigazgatója azt mondta, a családja egyik tagja sem tudott belegondolni az eladásba egészen addig, amíg Bezos nem jött az ajánlatával. "Ez megváltoztatta az érzéseimet" - mondta Graham.