Az adók komoly fejtörést okoznak

Vágólapra másolva!
Csökkentette idei évre vonatkozó eredménykilátásait a világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca, a Wal-Mart, elsősorban azért, mert az USA-ban a még mindig magas munkanélküliség, és az emelkedő jövedelem adók miatt csökkent a legalább egy éve nyitva lévő üzleteinek bevétele. A részvény több mint két százalékos zuhanással reagált a piacnyitás előtti kereskedésben.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca, a Wal-Mart alacsonyabb profitra számít az idei évben, mint ahogyan azt korábban várták. Ennek oka, hogy a magasabb jövedelemadók miatt csökkent a forgalom az USA-ban, ami a cég legnagyobb piacának számít. Az év elején történt 2 százalékos amerikai adóemelés úgy tűnik, nemcsak a fogyasztókat szomorította el, de a cégek életét is megnehezíti. A jelentés után a részvényárfolyam is esésnek indult a piacnyitás előtti kereskedésben 2 százalék feletti mínuszban van a papír.

A január végén záruló üzleti évében 5,1-5,3 dollár részvényenkénti profitot (EPS) vár a menedzsment, ez kissé alacsonyabb, mint a korábbi 5,2-5,4 dolláros előrejelzés, bár még ebbe is beleesik a Bloomberg elemzői konszenzusában szereplő 5,29 dollár.

Forrás: investor.hu

Az Egyesült Államokban legalább egy éve működő üzleteinek bevétele 0,3 százalékkal csökkent a második negyedévben, holott az elemzők 0,9 százalékos bővülést vártak, mivel a vállalatnak alacsonyabb árakkal kellett operálni, a még mindig magas munkanélküliség, és a magasabb adók miatt is terhelt vásárlók magukhoz csábítása érdekében.

Forrás: investor.hu

De nemcsak a hazai piacán kell megküzdenie a nehéz körülményekkel a társaságnak, a nemzetközi piacokon is sokkal jobban figyelnek az árakra a fogyasztók, habár itt a bevételek növekedtek az egy évvel korábbi időszakhoz képest. Ezek miatt a cég árbevétel növekedésének előrejelzését is csökkentette a korábbi 5-6 százalékról 2-3 százalékra. A menedzsment ezen túlmenően jelentős mozgásokat vár a devizaárfolyamokban is, és emiatt is inkább konzervatívabb a jövővel kapocslatban.

Forrás: investor.hu

A borúsabb kilátások miatt a befektetők is elszomorodtak, ugyanis a piacnyitás előtti kereskedésben 2,5 százalékkal esik az árfolyam, ezzel pedig a június végi szintekre zuhanhat vissza a papír.

A Wal-Mart árfolyama (NYSE)

Forrás: investor.hu