A NAV vett 30 tojót a feketéző tyúkárustól

Vágólapra másolva!
Újságban hirdetett meg tojókat egy árus, amire a NAV és az élelmiszer-biztonság ellenőrei ráharaptak. Egy zalaegerszegi benzinkúton vették át a szárnyasokat, de számlát nem kaptak.
Vágólapra másolva!

Adószám és nyugta nélkül adtak el árusok 30 tyúkot pénzügyőröknek és az élelmiszerhatóság munkatársainak egy zalaegerszegi benzinkútnál - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A NAV és a NÉBIH zalai ellenőrei újságban hirdetett tojó hibrideket rendeltek meg telefonon, a tyúkok átadásának helyszíneként egy zalaegerszegi benzinkutat jelöltek meg.

A töltőállomás parkolójában az ellenőrök az előre megrendelt 30 darab tyúkért 36 ezer forintot fizettek, de nyugtát nem kaptak. Kiderült, hogy az árus nem tudott volna számlát adni, mert adószáma sem volt, pedig a tyúkok eladásához kötelező lett volna kiváltani. A feketéző tyúkárus 200 ezer forintig terjedő mulasztási bírságra számíthat.

Próbavásárláskor a NAV az árut nem szokta megtartani, előfordult már, hogy kutyatenyésztőt ellenőriztek, de a százezerért vett kölyköt sem tartották meg.